avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 carti de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 carti de munca

pe la inceputul anului trecut (februarie) m-am angajat la o firma cu sediul in miercurea ciuc, eu fiind din bucuresti..activitatea o puteam desfasura de oriunde din tara ptr ca lucram prin internet..am trimis toate actele cerute prin posta la miercurea ciuc..insa dupa 1 luna n-am mai vrut sa lucrez acolo si le-am zis, insa nu am trimis o demisie, iar la sfarsitul anului m-au sunat sa-mi comunice ca au semnat ei o demisie si ma pot duce sa-mi ridic cartea de munca..insa eu nu am stiut ca mi s-a facut carte de munca si in cursul anului, prin iulie m-am angajat in alta parte si am dat declaratie ca nu am carte de munca ptr ca n-am stiut ca am..am aflat abia in decembrie..si astfel m-am ales cu 2 carti de munca..una in miercurea ciuc si alta in bucuresti..cum pot sa fac s-o anulez pe cea de la miercurea ciuc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 11 Noiembrie 2010
faceti o declaratie la actualul angajator, care va v-a anula a 2-a carte de munca si va face inregistrarile in continuare pe prima carte eliberata.
Ciudata situatie. In primul rand constat ca dumneavoastra nu ati semnat carnetul de munca de la Miercurea Ciuc, fiind semnata de altcineva in locul dumneavoastra, fapta incriminata de Codul penal.
In al doilea rand ei nu pot semna demisia dumneavoastra, pot lua la cunostinta de aceasta, este un act personal care se semneaza de titular.
Pe perioada de la data comunicarii demisiei verbale si pana la data desfacerii contractului cum ati figurat la ei?
Decizia de desfacere a contractului trebuia sa va fie comunicata si dumneavoastra, iar in acel moment sa va fi anuntat si ca carnetul de munca urmeaza a va fi eliberat ulterior.
In aceasta situatie dumneavoastra ati fi fost avertizat si nu vi se intocmea un alt contract de munca.
Anularea s-ar putea dispune in instanta dar faceti rau persoanei care v-a semnat carnetul.
Intr-adevar este destul de ciudata situatia......
Dupa cum a spus si colegul meu "dcosma" cea de-a doua carte de munca va fi anulata si dupa ce o veti primi pe prima de la Miercurea Ciuc o veti preda actualului angajator pentru a putea face inscrisurile.

Corect ar fi fost ca dvs sa trimiteti prin posta cu confirmare de primire, cererea de incetare a contractului de munca si apoi in acelasi fel sa primiti copia decizie de incetare a contractului de munca si cartea de munca.
Mie nu mi se pare asa ciudata situatia, deorece m-am mai intalnit cu astfel de cazuri.
Este foarte probabil ca primul carnet de munca sa nu fi fost semnat de nimeni la rubricutza "titular", se intampla destul de des, am vazut oameni cu vechime onorabila in munca care nu aveau semnat carnetul si de ei.
Se anuleaza al doilea carnet si se rezolva, nu este chiar asa mare problema!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
diana123456 a scris:

pe la inceputul anului trecut (februarie) m-am angajat la o firma cu sediul in miercurea ciuc, eu fiind din bucuresti..activitatea o puteam desfasura de oriunde din tara ptr ca lucram prin internet..am trimis toate actele cerute prin posta la miercurea ciuc..insa dupa 1 luna n-am mai vrut sa lucrez acolo si le-am zis, insa nu am trimis o demisie, iar la sfarsitul anului m-au sunat sa-mi comunice ca au semnat ei o demisie si ma pot duce sa-mi ridic cartea de munca..insa eu nu am stiut ca mi s-a facut carte de munca si in cursul anului, prin iulie m-am angajat in alta parte si am dat declaratie ca nu am carte de munca ptr ca n-am stiut ca am..am aflat abia in decembrie..si astfel m-am ales cu 2 carti de munca..una in miercurea ciuc si alta in bucuresti..cum pot sa fac s-o anulez pe cea de la miercurea ciuc?

1. Primul carnet de munca, anuleaza carnetul de munca al doilea.
2. Trebuie sa verificati data intocmirii pentru fiecare carnet de munca.
3. Solutia este:
- Mergeti si luati carnetul de munca de la Miercurea Ciuc.
- la actualul loc de munca trebuie sa prezentati o declaratie pe propria raspundere in care relatati cele intamplate si prezentati carnetul de munca de la Miercurea Ciuc;
- societatea unde lucrati anuleaza carnetul de munca intocmit de ei, depune la ITM adresa de anulare si carnetul de munca;
- in carnetul de munca de la Miercurea Ciuc, actuala societate vor inregistra CIM si restul actelor care modifica CIM.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Problema : carte de munca duplicat laraandy laraandy Buna ziua, Va deranjez cu o problema pe care nu stiu sa o rezolv. Am angajat un tanar fara carnet de munca caruia dupa o perioada i s-a cumparat carte de ... (vezi toată discuția)
Demisie ionutvd ionutvd In urma cu aproximativ 2 luni mi-am dat demisia de la firma la care lucram. Am redactat demisia, am semnat-o, i-am inmanat-o managerului si el mi-a zis ca in ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca SanzianaP SanzianaP Buna seara, Am fost angajata 3 luni la o firma cu contract individual de munca inregistrat la ITM. In momentul in care mi-am dat demisia am aflat ca nu imi ... (vezi toată discuția)