avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 carti de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 carti de munca

pe la inceputul anului trecut (februarie) m-am angajat la o firma cu sediul in miercurea ciuc, eu fiind din bucuresti..activitatea o puteam desfasura de oriunde din tara ptr ca lucram prin internet..am trimis toate actele cerute prin posta la miercurea ciuc..insa dupa 1 luna n-am mai vrut sa lucrez acolo si le-am zis, insa nu am trimis o demisie, iar la sfarsitul anului m-au sunat sa-mi comunice ca au semnat ei o demisie si ma pot duce sa-mi ridic cartea de munca..insa eu nu am stiut ca mi s-a facut carte de munca si in cursul anului, prin iulie m-am angajat in alta parte si am dat declaratie ca nu am carte de munca ptr ca n-am stiut ca am..am aflat abia in decembrie..si astfel m-am ales cu 2 carti de munca..una in miercurea ciuc si alta in bucuresti..cum pot sa fac s-o anulez pe cea de la miercurea ciuc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 11 Noiembrie 2010
Pai daca pastreaza primul carnet si il anulati pe al doilea, inregistrrile din al doilea fiind mai recente se pot reface pentru a fi inregistrate.
Eu de exemplu daca ar fi inregistrari facute in acelasi judet,deci acelasi ITM, as discuta despre asta si cu ITM, pentru ca datele din al 2-lea carnet sunt deja vizate de ITM si as propune ca inregistrarea in CM 1 sa se faca chiar pe baza inregistrrilor vizate de ITM din CM2. Cred ca e posibil.
#rrramor
Mergeti la Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie unde la oficiul juridic vi se va spune cum se va proceda.
Multumesc.
dacă o firmă îmi refuză eliberarea cărții de muncă,eu pot să îmi fac o altă carte de muncă ? este legal să deții două cărți de muncă?
Nici făcând adressă la AJOFM sau ITM nu am rezolvat nimic,mă trimite tot la firma cu pricina.Am deschis și procedură penală în justiție,cum aș putea totuși să muncesc legal ?
Îmi este astfel îngrădit dreptul la muncă garantat de Constituția României iar prin efectul ei,dreptul la viață, prevăzut de Art.2 al Convenției CEDO?
In acest caz, va puteti adresa instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul - judecatoria.

Va puteti angaja oriunde fara a prezenta carnet de munca ... angajarea unei persoane nu este conditionata de prezentarea carnetului de munca .
La noul angajator puteti da o declaratie ca aveti carnet de munca care se afla la fostul angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema : carte de munca duplicat laraandy laraandy Buna ziua, Va deranjez cu o problema pe care nu stiu sa o rezolv. Am angajat un tanar fara carnet de munca caruia dupa o perioada i s-a cumparat carte de ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca SanzianaP SanzianaP Buna seara, Am fost angajata 3 luni la o firma cu contract individual de munca inregistrat la ITM. In momentul in care mi-am dat demisia am aflat ca nu imi ... (vezi toată discuția)
Demisie ionutvd ionutvd In urma cu aproximativ 2 luni mi-am dat demisia de la firma la care lucram. Am redactat demisia, am semnat-o, i-am inmanat-o managerului si el mi-a zis ca in ... (vezi toată discuția)