avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 carti de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 carti de munca

pe la inceputul anului trecut (februarie) m-am angajat la o firma cu sediul in miercurea ciuc, eu fiind din bucuresti..activitatea o puteam desfasura de oriunde din tara ptr ca lucram prin internet..am trimis toate actele cerute prin posta la miercurea ciuc..insa dupa 1 luna n-am mai vrut sa lucrez acolo si le-am zis, insa nu am trimis o demisie, iar la sfarsitul anului m-au sunat sa-mi comunice ca au semnat ei o demisie si ma pot duce sa-mi ridic cartea de munca..insa eu nu am stiut ca mi s-a facut carte de munca si in cursul anului, prin iulie m-am angajat in alta parte si am dat declaratie ca nu am carte de munca ptr ca n-am stiut ca am..am aflat abia in decembrie..si astfel m-am ales cu 2 carti de munca..una in miercurea ciuc si alta in bucuresti..cum pot sa fac s-o anulez pe cea de la miercurea ciuc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 11 Noiembrie 2010
dar pentru a putea lua carnetul de la miercurea ciuc trebuie sa ma prezint personal la itm harghita sau pot face o cerere ceva?..si ce acte imi sunt necesare pt a face acest lucru?..si inca ceva: pe mine nu ma intereseaza sa mi se treaca datele de la al doilea loc de munca pe primul, nu se poate anula pur si simplu pentru ca a trecut ceva timp de cand nu mai lucrez nici acolo si nu vreau sa-i bat la cap ca si-asa nu sunt prea binevoitori..
multumesc mult pt raspunsuri!
Carnetul de munca poate fi trimis la dvs prin curier si achitati dvs taxele aferente. Se poate si prin posta romana cu confirmare de primire, dar cred ca este mai sigur prin curier. In acest sens faceti o cerere si o trimiteti cu confirmare de primire la societatea respectiva.
Angajatorul trebuia sa va instiinteze si sa va predea carnetul de munca in termen de 30 de zile de la data incetarii contractului de munca. Si eu practic acest lucru si cred ca este mai bine asa.
Primul carnet de munca nu se poate anula, ci doar cel de al doilea.
De unde pana unde ati scos ca angajatorul poate anula un al doilea carnet de munca ??? ... Daca citim mai bine pe aceasta Sectiune , in asemenea situatii, s-a postat ca anularea unui carnet de munca o face Directia de Munca, nici ITM-ul , nici angajatorul .... :)
Astfel la Directia de Munca se va prezenta ambele carnete de munca spre observare salariatului din cadrul compartimentului juridic si se va face o cerere privind eliberarea dovezii privind aprobarea anularii unui carnet de munca.
Poate e logic asa cum zici, dar eu nu am procedat asa.. poate am fost in culpa, nu stiu...
Pur si simplu am considerat ca asa cum inspectorul RU are dreptul sa anuleze inregistrari, tot asa are dreptul sa anuleze toate inregistrarile (scriind pe fiecare pagina ANULAT) si eventual atseaza un mic PV privind cauza anularii .
Unde este reglementata aceasta procedura de anulare a unui carnet?
Am un angajat care mi s-a "confesat" ca are 2 carnete de munca : 1 cu inregistrari de 7-8 ani inainte de 1990 si unul cu x inregistrari pana in 2009 . El mi-a zis ca la vremea aceea il pierduse si ii se facuse un al2lea dar ulterior l-a gasit.
Intrebarea este: cum fac sa-i "recuperez" vechimea folosind datele din primul carnet ( unele din acele firme nici nu mai exista)?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Problema : carte de munca duplicat laraandy laraandy Buna ziua, Va deranjez cu o problema pe care nu stiu sa o rezolv. Am angajat un tanar fara carnet de munca caruia dupa o perioada i s-a cumparat carte de ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca SanzianaP SanzianaP Buna seara, Am fost angajata 3 luni la o firma cu contract individual de munca inregistrat la ITM. In momentul in care mi-am dat demisia am aflat ca nu imi ... (vezi toată discuția)
Demisie ionutvd ionutvd In urma cu aproximativ 2 luni mi-am dat demisia de la firma la care lucram. Am redactat demisia, am semnat-o, i-am inmanat-o managerului si el mi-a zis ca in ... (vezi toată discuția)