avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Spatiu domeniu public inchiriere dificil.
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Spatiu domeniu public inchiriere dificil.

Buna seara,o sa fiu scurt si la obiect deoarece nu ma prea pricep in acest domeniu.Intrebarea mea ar fi daca as avea vreo sansa sa inchiriez cativa mp in zona Piata romana deoarece vreau sa imi deschid o firma mai exact vreau sa amplasez o rulota.Care ar fi procedura?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alina Badea , Avocat 15:25, 2 Martie 2015
Inchirierea domeniului public se face prin licitatie organizata de administratorul domeniului. E posibil sa nu fie necesara inchirierea in cazul dvs., ci doar un aviz de ocupare a spatiului public. Cel mai bine, verificati acest regulament (sper sa fie ultima versiune) [ link extern ]
sau solicitati informatii de la primaria de sector.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2015
Alina Badea, Avocat
Multumesc pentru raspuns inca odata,din pacate as mai avea o nelamurire.Am citit vag ce scrie in regulament si initial am inteles ca se pot vinde produse alimentare in asa numitele "gherete"(cap 2).Mai jos se specifica, la art 17,in legatura cu acele categorii de produse HCGMB 118/2004 ca nu este posibl sa vinzi.Pana la urma se pot vinde produse alimentare pe un spatiu public inchiriat sau nu ?.Multumesc anticipat dinou.
AvAlinaBadea a scris:

Inchirierea domeniului public se face prin licitatie organizata de administratorul domeniului. E posibil sa nu fie necesara inchirierea in cazul dvs., ci doar un aviz de ocupare a spatiului public. Cel mai bine, verificati acest regulament (sper sa fie ultima versiune) [ link extern ]
sau solicitati informatii de la primaria de sector.

Capitolul 2 contine definitii, deci nu este relevant legat de ce se poate vinde si unde. La art. 17 se precizeaza ca se pot vinde doar produsele mentionate in HCGMB 118/2004 pe care nu o gasesc pe site-ul PMB, din pacate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce autorizatii imi trebuiesc pentru o rulota tip fast food?? DolmarGroup DolmarGroup Buna seara, Ma numesc Marian si am si eu un semn de intrebare. Am gasit sa cumpar o rulota tip fast food din Germania si asa vreau sa incep o afacere, tinand ... (vezi toată discuția)
intentionez sa inchiriez o parte din gradina casei ...rulote si food-truckuri Restro Restro Buna ziua, Intentionez sa inchiriez o parte din gradina casei (Bucuresti, Sector 1, zona protejata, nu centru, intr o statie de autobuz, stradala, 14 ml), ... (vezi toată discuția)
Chirie sonda alexandra83 alexandra83 am un teren intravilan, titlu de proprietate, pe care s-a amplasat o sonda din anul 1975. nu am beneficiat de nici un drept legal pentru chiria cuvenita pana ... (vezi toată discuția)