avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recuperarea cheltuielilor de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recuperarea cheltuielilor de judecata

Am castigat un proces impotriva CNADNR (rovinieta). Am cerut restituirea cheltuielilor de judecata si mi s-a aprobat fiind mentionat in decizia judecatoreasca.
CNADNR au avut timp 30 de zile sa conteste decizia ceea ce nu cred ca au facut deoarece sunt deja 45 de zile de la verdict si nu am fost instiintat cu privire la asa ceva.
Cum imi voi recupeca banii cheltuiti cu judecata conform verdictului judecatoresc.
Astept un CEC, iau ei legatura cu mine sau iau eu legatura cu ei?
Cel mai recent răspuns: tivadarprreiss , utilizator 16:39, 18 Iulie 2015
Ar trebui sa verificati mai intai, la arhiva tribunalului, daca s-a depus contestatie la decizia instantei.
Daca nu s-a depus, faceti nota scrisa, cu nr. de inregistrare/ data la CNADR si solicitati restituirea cheltuielilor de judecata (prin CEC, bilet la ordin, mandat postal, etc. - cum doriti dvs.). Anexati hotararea instantei, in copie xerox.
Hotararea instantei trebuie sa mentioneze si suma care se recupereaza.
Sebastian_S a scris:

Cum imi voi recupeca banii cheltuiti cu judecata conform verdictului judecatoresc.
...

Punerea in executare a hotararii judecatoresti se poate face :
- de bunavoie de catre CNADR
sau
- prin executare silita, in situatia in care CNADR nu si-a indeplinit obligatiile stabilite prin hotarare judecatoareasca de bunavoie.

Pentru punerea in executarea va trebui sa obtineti mai intai o copie legalizata a hotarararii judecatoresti.

Conf.art.622.NCPC Indeplinirea obligatiilor prevazute in titlul executoriu(1)Obligatia stabilita prin hotararea unei instante sau prin alt titlu executoriu se aduce la in indeplinire de bunavoie.
(2)In cazul in care debitorul nu executa de buna voie obligatia sa,aceasta aduce la indeplinire prin executare silita, care incepe odata cu sesizarea organului de executare........."
Termenul curge de la comunicarea sentintei. Daca a expirat termenul de atacare a sentintei, atunci trebuie sa legalizati hotrarea si sa solicitati CNADNR sa va restituie cheltuielile. Daca nu o fac de buna voie, va trebui sa puneti in executare silita hotararea.
Am castigat un proces cu CNADNR pe tematica rovinieta. Mi-am recuperat de la Directia Finantelor Municipale amenda platita, dar ma lovesc de CNADNR cand vreau sa-mi recuperez cheltuielile de judecata. Mi-au raspuns la solicitarea de virare a cheltuielilor de judecata ca trebuie sa le recuperez de la ... ANAF-Directia Fiscala. Si-au bazat raspunsul pe OUG 101/2013, care se refera la amenzi

A avut cineva un asemenea caz? Tre' sa ma duc la ANAF sau cei de la CNADNR fac misto de oameni?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli de judecata dafe dafe Buna ziua! In urma contestarii in Instanta a deciziei de concediere a firmei la care lucram, am obtinut reincadrarea in munca, si plata salariilor pe perioada ... (vezi toată discuția)
Contestație executare silita Camelia C.I. Camelia C.I. Buna seara, Am făcut contestație la executare silita și am câștigat. Hotărârea din 02.07.2020 a rămas definitivă deoarece nu au făcut apel. Instanta ... (vezi toată discuția)
Investire hotarire judecatoreasca dobro dobro Buna ziua.am ohotarire care nu afost atacata cu recursin termenul legal.cum procedez sa o investesc cu formula definitiva si irevocabila?mentionez ca este o ... (vezi toată discuția)