avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dreptul la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dreptul la pensie

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: Daca o persoana care a lucrat timp de 29 ani si 6 luni (fara grupa)siare in acest moment 57 ani se incadreaza la pensie? Aceasta persoana are si 12 ani lucrati in grupa a -II-a de munca dar din cate am inteles nu se mai ia in considerare grupa de munca,este adevarat?Persoana in cauza a depus dosarul de pensie anul trecut in luna ianuarie(problema este ca a facut cerere sa ii vina si cei 2 ani si 6 luni lucrati in Italia,dar pana in acest moment nu a venit raspunsul la formularul E207) si pana la aceasta data nu a primit nici o decizie.Cum procedem in continuare? Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2015
S_GABYTA_80, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:08, 1 Martie 2015
1. Nu ati spus daca este vorba de un barbat sau o femeie si care este data nasterii.

2. Actele din Italia vin direct la Casa de Pensii care la va valorifica in momentul in care va intra in posesia lor.
Este vorba despre o femeie,nascuta :05.01.1958.
Daca a depus dosarul pentru pensie, in Romania, sa se adreseze Casei de Pensii unde a depus dosarul si sa intrebe de ce intarzie asa de mult emiterea deciziei de pensionare (peste 12 luni).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea in munca Lacramioara2014 Lacramioara2014 Pentru o persoana nascuta la 11.03.1956 cu un stagiu de cotizare de 29 ani se pot adauga anii de grupa pentru a beneficia de pensie anticipata? (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? marianacostantino marianacostantino Buna as dori sa situ cand IED la pensie? Sunt nascut 16 02 1954 am lucrat 30 ani an rulmentu Bv ,cu grupa a2a ,26 ani si 11 luni . Si acuma de4 ani muncesc an ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie anticipata nearadel nearadel buna ziua si la multi ani intrebarea mea este daca sotia mea nascuta la 13/01/1956 cu o vechime in munca de 29 ani si 11 luni din care 12 ani de grupa a 2a in ... (vezi toată discuția)