avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident ascuns in timpul si din cauza serviciului ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident ascuns in timpul si din cauza serviciului militar

In anul 1994 am fost inrolat pt perioada obligatorie a stagiului militar intr-o unitate la munte,eu fiind din Bucuresti.

Cu 2-3 luni inainte de incheierea stagiului,in urma unor exercitii militare care au fost foarte solicitante am avut un accident mecanic care a dus la ruperea meniscului si a ligamentelor incrucisate ale genunchiului stang.

Am fost lasat cateva zile sa zac in incinta unitatii dupa care cand situatia s-a agravat an fost dus pt un consult la un spital de mana a doua.

Apoi am revenit in unitate ,lasat iar sa stau cateva zile si in cele din urma trimis in bucuresti la spitalul militar central unde am fost internat aproximativ o saptamana.
Ceea ce este f f dubios este faptul ca peste tot am fost diagnosticat cu o simpla entorsa desi aveam genunchiul tumefiat de aproximativ 3 saptamani desi au fost facute punctii multiple cu extrageri de lichid cu sange f mult,etc

Am fost externat si trimis pt incheierea stagiului militar in carucior.

A urmat o perioada de liniste de 1-2 saptamani in care nefand miscare si cu medicatie am incercat sa imi reiau viata .
Nu a fost posibil,intrucat aveam dureri atroce daca calcam pe teren denivelat chiar daca erau doar simple gropite in asfalt.

Am facut investigatii complexe la spitalul universitar Bucuresti si diagnosticul a fost ceea ce v-am spus.

A urmat o perioada f grea pt mine in care am urmat 4 operatii majore la genunchi,traumatizante fizic si psihic cu perioada totala de internare de aproximativ 4-5 luni de zile,cu recuperari f f dureroase...

Am incercat atat eu cat si parintii mei sa cautam o explicatie la conducerea unitatii militare privind atitudinea lor,cat si la spitalul militar buc despre diagnosticul pus...

Va pot spune doar ca atitudinea medicilor a fost neprietenoasa,iar a unitatii militare f ciudata.
Nimeni nu a vrut sa imi elibereze un act prin care sa pot demonstra ca am patit ceva din vina lor...

Ce pot face....mentionez ca nu vreau nici un fel de ban desi ma deplasez f greu si nu pot munci,nu pot alerga,nu pot sta mai mult de 1-2 ore in picioare.,nici ca am coloana deformata din cauza ca picoarele nu mai sunt egale,nici ca si genunchiul sanatos pare ca devine din ce in ce mai afectat de cel bolnav....in fine.
Vreau doar ca cineva sa recunoasca ca are o vina si sa am aceasta satisfactie,repet pot da in scris ca nu vreau bani sau pensii.

Ultima modificare: Duminică, 1 Martie 2015
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: autoglev , utilizator 21:35, 2 Martie 2015
In mod normal, evenimentul produs trebuia cercetat de catre unitatea militara ca accident de munca si dvs. sa primiti un PV de cercetare a AM si formularul FIAM de inregistrare AM.
Au trecut totusi 20 de ani de la producerea evenimentului si cred ca o sesizare a Directiei din cadrul MApN care se ocupa cu securitatea si sanatatea in munca/ accidentele de munca, ar putea fi tardiva.
Si deschiderea unei actiuni in instanta si solicitarea efectuarii unei expertize tehnice judiciare in specialitatea protectia muncii, care sa cerceteze evenimentul produs, ca AM, poate fi la fel de tardiva si nu sunt sigur ca va fi primita actiunea dvs., in conditiile in care asa cum mentionati, nu detineti documente medicale certe.
Trebuie sa mentionez ca cercetarea se face de catre structurile militare, nu de catre institutii civile/ experti tehnici judicari civili.
Din pacate, dupa 20 de ani, de la producerea evenimentului respectiv, nu cred sa aveti vreo sansa, sa obtineti o recunoastere a vinei cuiva (unitate militara/ persoane inca active, eventual fosti angajati in cadrul unitatii respective).
singurele acte pe care le pot aduce drept dovada sunt cele din spitalele civile imediat dupa liberaraea mea....am reusit sa iert in timp persoanele care nu au dorit sa imi faca dreptate.
in caea perioada ,imediat dupa revolutie cand am facut armata tot personalul militar era inca comunist si probabil faptul ca accidentul a fost pe ultima suta a stagiului a fost de ajutor celor care nu au semant doc prin care recunosteau vreo vina...
este pacat mai ales ca in acelasi leat am avut un coleg Barna din suncuta mica,maramures care a avut acelasi tip de accident numai ca el a fost fara noroc sin am aflat ca a ramas fara picior in civilie.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traumatism genunchi Razvan Zuga Razvan Zuga Buna ziua ma numesc Răzvan sunt student anul 3 la educatie fizica in cluj.in anul 1 am suferit un traumatism genunchi stâng la handbal purtând un partener ... (vezi toată discuția)
Malpraxis maruus21 maruus21 Buna ziua! Acum aproximativ 6 saptamani tatal meu s-a internat pentru o saptamana (de luni pana luni_ la Institului de Reumatologie Ioan Stoia Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Accident rutier la sfarsitul programului imbroserv imbroserv Atunci cand un angajat al unei unitati militare, produce un accident rutier cu victima decedata , dupa terminarea programului, poate fi tras la raspundere si ... (vezi toată discuția)