avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator de bloc la 3 asociatii !!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator de bloc la 3 asociatii !!!

Va rog mult sa-mi raspundeti ,pentru ca sunt nelamurit.Stiu ca un administrator de bloc trebuie sa aiba atestat ca sa profeseze. Mai stiu ca un angajat nu poate lucra mai mult de 12 ore pe zi cu pauza de 24 de ore,si ca nu poate lucra mai mult de 48 de ore pe saptamina,pentru ca trebuie sa se si odihneasca.In aceste conditii(daca ce am specificat este corect),cum poate un administrator de bloc sa administreze trei asociatii concomitent ca in cazul aratat.Si cit de legal este.Este posibil asa ceva ?Nu mai vorbim ca cine alearga in trei asociatii nu multumeste pe nici una.Chiar daca ar lucra cu norma partiala de timp la toate,din care doua ore pe zi sint alocate numai incasarilor,iar ramine inca doua ore la fiecare pentru administrare efectiva,plati la regii,lucrari,fise cu nr de persoane pt calculul platilor lunare,etc.Se pare ca este fortata activitatea si ca legea nu este respectata.Va rog frumos sa ma lamuriti si va multumesc anticipat.
In general, nu se restrictioneaza numarul de joburi.
Numai persoana care lucreaza poate sti cat rezista sa lucreze, iar angajatorul poate aprecia daca isi indeplineste atributiunile la locul de munca respectiv.

Si tot in general, un administrator nu munceste efectiv decat cateva ore pe zi. Asa i se intocmeste si CIM-ul, cu timp partial de lucru.

Nu mai vorbim ca cine alearga in trei asociatii nu multumeste pe nici una.

Aici nu se aplica vorba cu cine alearga dupa mai multi iepuri nu prinde niciunu, NICIODATA nu vor fi toti proprietarii multumiti de activitatea administratorului, a presedintelui sau a comitetului, daca sunteti nemultumit de activitatea administratorului in puteti schimba, dar asta trebuie facuta conform legii si nu trebuie schimbat doar ca nu va place cum va saluta cand va intalniti, un administrator are zile in care trebuie sa stea 8-10 ore intr-o asociatie, daca este o lucrare mai mare de facut (sa urmareasca repararea terasei, a plasei subsolului, etc), sau sa nu treaca deloc daca nu este zi de incasare sau nu sunt probleme.
Asa cum a precizat si @elga50, administratorul nu este angajat cu norma intreaga, decat daca asociatia este foarte mare si poate suporta salariu cu norma intreaga, altfel pentru 2 sau 4 ore nu il poate obliga nimeni sa stea cu un singur job!
Sunt administratii cu 12 sau 14 apartamente. Asadar, daca am 5 administratii am vreo 60 - 70 de apartamente.
Dar sunt si blocuri de 260 de apartamente.
Conteaza marimea asociatiei ...
are 170 de apartamente doar intr-o asociatie.La fel si in celelalte doua
Administratorul, ca si multe alte categorii de oameni, poate avea legal mai multe locuri de munca, mai multe CIM, atat la stat cat si la firme private, asociatii...
Important este ca sa-si indeplineasca sarcinile la fiecare din acestea. Poate fi un administrator angajat la o singura asociatie de proprietari cu 12 apartamente si sa nu-si faca treba iar altul la 5 asociatii mai mari si-si face treaba cu profesionalism.
Presedintele si membrii comitetului angajeaza si tot ei decid incetarea contractului de munca al unui administrator si o poat face, conform legii, din multe motive si prin mai multe forme, inclusiv prin intelegerea partilor, prin demitere, demisie, desfiintarea postului...

Alte discuții în legătură

Un administrator este angajat în 2013 cu un program 8 ore zilnic ... unadministrator unadministrator Un administrator este angajat în 2013 cu un program 8 ore zilnic salariu 1000 lei. In 2018 salariul a crescut la 1300 lei, apoi s a mărit conform salariului ... (vezi toată discuția)
Angajare administrator asociatie de proprietari Pop_Marcel Pop_Marcel Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si in urma cu cateva zile administratorul si-a dat demisia. Am gasit o persoana care am dori ... (vezi toată discuția)
Functionarea unei asociatii de proprietari florenta_22 florenta_22 1.Presedintele unei asociatii poate desemna ca administrator o persoana fara sa se fi facut adunare generala,iar locuitorii nu sunt de acord cu acest ... (vezi toată discuția)