avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozite locale - persoane cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozite locale - persoane cu handicap

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:
Mama mea detine o casa cu teren aferent si teren agricol in alta localitate decat cea de domiciliu (din motive medicale a trebuit sa o iau eu in spatiu si sa ii schimb domiciliul).Este o persoana cu handicap, grad accentuat, permanent.
Detine imobilele in coproprietate cu tatal meu.
Vreau sa stiu daca poate beneficia de scutire de impozit pentru imobilele respective.
Mentionez ca in localitatea de domiciliul nu beneficiaza de scutire de impozit.
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 1 Martie 2015
ylys, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:50, 1 Martie 2015
Nu. Pt a beneficia, trebuie sa aiba domiciliul acolo unde este proprietar si ar beneficia de scutire pt jumatate din impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxe persoana cu handicap trifoicupatrufoi trifoicupatrufoi In primul rand multumesc celor catre o sa-mi raspunda.Mama mea are gradul de handicap avansat ,din luna iulie 2010,de ce facilitati si scutiri de taxe ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale persoane handicap ContSters378867 ContSters378867 Buna ziua! ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea situatie. Sunt persoana cu un handicap grav, si doresc sa stiu cum pot beneficia de scutirea platii ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoana cu handicap Atee Atee Buna ziua! Am un copil cu handicap grav, surdo-mutism si handicap psihic , si am inteles ca din acest an s-a adoptat legislativ o prevedere prin care se ... (vezi toată discuția)