avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Executor judecatoresc

Buna ziua...Tatal meu a facut in 2007 un abonament la o firma de telefonie mobile. A achitat 1 an si jumatate si cand i-a venit factura 1100 lei nu a mai achitat. Mentioned can tatal meu a decedat in 2011. Am inceput as primim foarte multe scrisori so telefoane de LA kruk. In final am incercat sa platesc 100 lei pe Luna in urma insistentelor si am trimis certificatul de deces al tatalui meu. Acum 2 ani jumate am achitat vreo 5 luni si ultimii 100 lei si am renuntat pentru ca nu am mai avut servici si nu ajungeam nicaieri datoria ajungand la 15000 lei poate si mai multi. Nu am mai DAT nici in fel de raspuns de 2 ani jumatate si acum au inceput IAR au sunat LA asociatia de locatari a blocului under locuieste mama si au lasat in numar de telecom. CE trebuie sa FAC? Mentionez caa Inca nu am facut succrsiunea pe apartament acesta found Inca pe numele tatalui meu. Se plate ajunge la executare? Daca da de trece direct LA bunurile imobile sau intai se pune oprire pe pensia mamei mele? Nu stiu cum sa procedez datoria fiind fff mare. Mama MEA este imobilizata de 3 ani si nu imi este frica decat sa nu ii ia casa. In cat timp se prescrie? Cum se procedeaza

Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 12:15, 2 Martie 2015
Nu. Este vorba despre 3 ani de la data ultimei facturi scadente / respectiv ultimei plati facute de tatal dvs., insa daca nu ati semnat nimic este bine intrucat plata dvs. ulterioara implinirii termenului de prescriptie, nu repune creditorul in drepturi pentru a va solicita plata, acum. Astfel incat nu aveti decat sa stati pe atentiune (sperand ca vor inceta cu telefoanele), iar daca fac acte de executare silita (presupunand ca ce ne-ati prezentat dvs. este incomplet), atunci va trebui sa faceti contestatie la executare (dar asta doar daca este cazul).
În baza cărui titlu executoriu ar putea face acte de executare silită?!

Doamnă, dacă între data scadenței facturii neplătite și data cănd dvs ați făcut prima plată au trecut 3 ani, nu vă pot face nimic. Dacă vor deschide o acțiune în pretenții, veți invoca prescripția, cu maxime șanse de succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonament telefonie mobila mihay27 mihay27 Buna seara.Am si eu o problema putin mai delicata dar va rog mult sa imi raspundeti. In anul 2007 tatal meu a facut la cosmote 2 abonamente dintre care unul ... (vezi toată discuția)
Nu am platit facturile de telefonie mobila. ce pot face ? AlexandruRadu123456 AlexandruRadu123456 in urma cu 6 ani de zile am avut un abonament la cosmote ( eram mic si prost , ma atras \\\\"oferta\\\\" pe care o aveau atunci dar nu am realizat ca platesc ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru o persoana decedata? AncaAnca17 AncaAnca17 Buna ziua. Tatal meu a decedat acum 4 ani. Tot atunci am aflat ca a avut facut un credit de salarii in jur de 50 mil la BRD. De aproximativ un an de zile ... (vezi toată discuția)