avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Angajare functionar public cu dubla specializare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Angajare functionar public cu dubla specializare

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie:

- am o persoana care a trecut concursul pentru functia de contabil debutant ( functionar public) Dar persoana este absolventa de studii superioare de scurta durata ( economice ) fara vechime in specialitate DAR este la a doua facultate prima fiind de lunga durata, are si master si studii postuniversitare si vechime de peste 10 ani in munca si 5 ani in vechea specialitate. Acum este inscrisa si la master in specialitatea noii diplome. Ce fac cu incadrarea? Cum incadrez persoana, ii dau salariul minim?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:00, 1 Martie 2015
I se va acorda salariul pentru functia de contabil debutant ( functionar public)

OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice
art.5
...
(3) in cazul functionarilor publici nou-incadrati sau promovati, nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010
(4) in situatia in care in cadrul institutiei/unitatii de invatamant nu exista functie similara, salariul pentru acea functie se stabileste aplicand prevederile Legii nr. 63/2011 si, succesiv, actele normative care au urmat dupa acest act normativ
(5) in anul 2015, ordonatorii principali de credite/ordonatorii de credite pot aproba demararea procedurilor privind promovarea pe functii, grade sau trepte profesionale a personalului numai cu conditia incadrarii in cheltuielile de personal aprobate in buget.
Multumesc pentru raspuns. In ceea ce priveste vechimea ii dau doar sporul de vechime in munca?
Da, i se va acorda sporul de vechime in munca, dar si alte sporuri prevazute pentru functia respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii ContSters357435 ContSters357435 imi spuneti va rog , personalul angajat prin dispozitia Presedintelui consiliului judetean neavand un contract de munca acesta fiind inlocuit de dispozitia de ... (vezi toată discuția)
Salariu bugetar dansorin88 dansorin88 Buna ziua, am si eu o intrebare la dvs. De curand mam angajat la o autoritate a guvernului, pe functia de consilier juridic debutant, iar in ordinul de numire ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad 2012 nicoleta3372 nicoleta3372 Buna ziua! Sunt functionar public,iar in iunie 2012,am promovat in grad,in functia publica de executie de inspector Grd.superior,Gradatie 5,clasa de ... (vezi toată discuția)