Buna ,
In acest moment sunt angajat la o companie multinational cu program de 8 ore fractionat, am posibilitatea de angajare pe perioada weekend -ului la o societate care se ocupa cu activitati sportive. intrebarea mea este daca legal pot sa fac acest lucru?(8 ore program la prima angajatoare si munca pe perioada weekend -ului), daca nu se poate cu CIM si la al doilea loc de munca exista o alta solutie?
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.
In speta, puteti incheia un alt c.i.m. cu un nou angajator.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Din discutiile avute cu resursele umane de la angajatorul cu 8 ore mi-au spus ca nu pot avea inca un contract de munca pentru ca eu prestez norma de 40 de ore / saptamana conform codului muncii.
Din interpretarea coroborata a dispozitiilor art. 112 alin. (1) C. muncii, cu dispozitiile art. 114 din acelasi cod, se deduce ca durata normala a timpului de munca, de 40 de ore pe saptamana, se refera la un singur contract de munca.
In acest caz, rezulta ca, in cazul salariatilor cumularzi, nu se aplica interdictia privind durata maxima legala a timpului de munca.