avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot duce copilul la doctor in cazul divortului, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot duce copilul la doctor in cazul divortului, cand mama se impotriveste?

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un sfat juridic.
Situatia mea, mai exact, este:
- sunt divortat de 3 ani, prin hotararea de divort programul de vizitare in care fata pe care o avem de 9 ani vine la mine este un weekend, de vineri ora 16 pana duminica ora 16, odata la 2 saptamani
- fetita a avut probleme de sanatate la nastere, a fost operata in primele zile de viata, si aceste probleme persista; in urma divortului, fosta sotie nu a mai dus-o la medic specialist, decat la medicul de familie, si a tratat-o constant ca pe niste simple raceli sau infectii urinare usoare, cu antibiotice si altele
- fetita cand vine la mine acuza dureri si probleme de mers, care comunicate de mine mamei, nu sunt recunoscute, spunand ca: "e doar in capul tau, fata nu are nimic, face infectii doar cand vine la tine, ca nu ai grija sa fie wc-ul curat, etc, etc
- in ultima saptamana nu a fost la scoala, mama nu mai raspunde deloc la telefon, pot vorbi doar cu fata pe telefonul ei, iar fata pur si simplu nu mai stie ce trebuie sa zica, ii e teama sa recunoasca ca o doare.
Eu vrea doar sa mearga cu fetita la un medic specialist, la un consult si o investigatie amanuntita. Cand reuseam sa comunic cat de cat, i-am spus ca vrea sa o duc eu la medic, in caz ca ea nu poate, sau sa mergem amandoi, sau sa mearga doar ea si eu sa contribui cu ce parte financiara ar reveni mie, numai sa mearga odata la medic.
Am fost si la medicul de familie la care e inscrisa fata, am explicat problema, medicul a fost amabil dar mi-a explicat ca nu imi poate da dosarul medical decat cu un ordin judecatoresc, totusi mi-a facut o trimitere catre un medic urolog, in urma descrierii simptomelor fetei.
Toata lumea spune sa incerc sa gasesc o cale de comunicare si nu intelege cum o mama nu vrea sa mearga cu copilul la medic.
Problema, eu cred ca e de incapatanare si sa imi arate ca face doar ce vrea ea. Dar aici copilul sufera si se poate ajunge, Doamne fereste, la lucruri care o pot mutila pe viata daca nu sunt tratate.
Concluzia: ce pot sa fac cat mai legal si corect, pt a putea duce copilul la medic, incat sa evit cat mai mult traumatizarea copilului?
Multumesc anticipat pt interesul acordat acestui caz.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:39, 2 Martie 2015
Exercitati impreuna autoritatea parinteasca ? Medicul nu trebuia sa aiba retineri pt a discuta de trecutul medical al copilului. O puteti duce la medic fara probleme, ziceti ca aveti si trimitere.
Nu v-o da mama ca sa puteti merge efectiv ? Faceti plangere la DGASPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ingrijire tatal meu cristi2023 cristi2023 Povestea este lunga dar o sa incerc sa fiu scurt. Tatal meu, care a fost toata viata un om dificil(facea multe scandaluri care nu de putine ori degenerau in ... (vezi toată discuția)
Adencarcinom de prostata operat prn prostatectomie radicala , ... LIP59 LIP59 adencarcinom de prostata operat prn prostatectomie radicala , scor Gleason 7(4+3) se poate incadra in grad de handicap ? (vezi toată discuția)
Fetita mea a fost luat cu politia de catre mama pe programul meu Bambi4true Bambi4true Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea situatie nedreapta: sunt divortat de 10 ani si am custodie comuna cu fosta sotie pt fetita de ... (vezi toată discuția)