avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fetita mea a fost luat cu politia de catre mama pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fetita mea a fost luat cu politia de catre mama pe programul meu

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea situatie nedreapta: sunt divortat de 10 ani si am custodie comuna cu fosta sotie pt fetita de 11 ani. Saptamana aceasta era programul meu ( conform hotararii judecatoresti am 2 saptamani in vacanta de vara, insa pt sapt 2, fosta sotie a hotarat sa se duca cu fetita la Disney, urmand sa recuperez aceasta sapt in luna august la mare ). Deoarece nu am avut cum sa ma duc sa ridic pasaportul copilului, la insistentele fostei sotii, aceasta a trecut la amenintari ca imi va suplini consimtamantul prin ordonanta presedentiala. Mai mult, fetita fiind in vacanta la mama mea ( locuim in Bucuresti, nu la mare distanta de mama si am petrecut ziua de ieri cu fetita, dar fiind la serviciu si mama pensionara, ma ajuta cu fetita ) a fost sunata mama mea cred ca de 10 ori ca sa vorbeasca fosta sotie cu fetita. Ultima oara aceasta a vorbit cu fetita la ora 19, cand se ducea in parc cu mama ca sa se joace cu prietenele ei ( are mai multe prietene la mama, se duce cu ele si la inot etc ). Pentru ca fosta sotie a mai incercat sa vorbeasca cu fetita la ora 19:30 iar mama i-a spus ca se joaca cu fetele si nu poate sa vina la telefon, aceasta a venit cu politia la usa mamei mele, luand copilul cu ea ( repet, trebuia sa stea toata saptamana la noi ). Politia a zis ca a primit-o o sesizare cum ca fosta sotie are un mesaj inregistrat cu fetita care ii zice sa vina sa o ia de la buni si ca fetita nu-i i-a mai raspuns apoi la telefon ( cred ca maxim timp de 1 h nu a vorbit cu ea timp in care copilul se juca ). Cu politia prezenta si mama de fata, copilul a inceput sa minta ca ii e frica de buni ca tipa la ea, ca a crezut ca vrea sa o bata pt ca a aruncat cu sosetele in ea si ca nu mai vrea sa stea cu buni ci sa plece la maica-sa. Eu in acest timp eram la serviciu….dar am reusit sa discut cu politia putin la telefon.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat pt ca nu-mi vine sa cred ce tocmai s-a intamplat.
Cu stima
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2023
Bambi4true, utilizator
Trebuie demarate mai multe demersuri pentru rezolvarea situației, care se pare că este una de alienare parentală. Nu este ușor, situația este delicată și trebuie tratată ca atare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizita minor si conditii abuzive CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati cu un sfat: - am program de vizita minor stabilit prin conventie la notar astfel: ... (vezi toată discuția)
Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)
"arestat" la domiciliu?! Elann Elann Buna ziua! Dupa un divort interminabil (si acum e recurs pentru dreptul de vizita al meu pentru copil), am reusit ca in vacanta de iarna, asa cum este ... (vezi toată discuția)