Buna Ziua,
In urma divortului platesc pensie de intretinere pentru copilul meu minor in varsta de 17 ani. Conform Conventiei incheiate in urma divortului la notar (am divortat pe cale amiabiala), pensia de intretinere care reprezinta cheltuieli de crestere, educare, invatatua si pregatire profesionala, este virata lunar in contul mamei pana la varsta prevazuta de lege. Conform informatiilor pe care le am de la copil, aceasta suma nu este folosita pentru nevoile minorului. Intrebarea mea este daca la implinirea varstei de 18 ani pot vira aceasta suma intru-un cont deschis pe numele copilului la care aceasta sa sa fie singurul titular si daca acest lucru trebuie reflectat intr-un act oficial pentru a putea dovedi respectarea obligatiilor legale fata de copil.
Multumesc.
Puteti solicita plata in natura nu neaparat in bani.
Cat despre un cont pe numele minorului, acesta ar putea fi facut dar - teoretic - minorul va fi in continuare reprezentat de parinte in calitate de imputernicit.
Insa va trebui sa va interesati la banci pt ca s-au putea ca in concret unele sa accepte deschiderea de conturi de la varsta de 16 ani.
Ajutor
florin77.popescu
poate cineva sa ma ajute cu un raspuns/sfat?
as vrea sa stiu daca a existat/există o posiblitate de a vira pensia copilului, fără ca mama si actualul ei ... (vezi toată discuția)