avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere minor

Buna Ziua,
In urma divortului platesc pensie de intretinere pentru copilul meu minor in varsta de 17 ani. Conform Conventiei incheiate in urma divortului la notar (am divortat pe cale amiabiala), pensia de intretinere care reprezinta cheltuieli de crestere, educare, invatatua si pregatire profesionala, este virata lunar in contul mamei pana la varsta prevazuta de lege. Conform informatiilor pe care le am de la copil, aceasta suma nu este folosita pentru nevoile minorului. Intrebarea mea este daca la implinirea varstei de 18 ani pot vira aceasta suma intru-un cont deschis pe numele copilului la care aceasta sa sa fie singurul titular si daca acest lucru trebuie reflectat intr-un act oficial pentru a putea dovedi respectarea obligatiilor legale fata de copil.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:53, 2 Martie 2015
Puteti solicita plata in natura nu neaparat in bani.

Cat despre un cont pe numele minorului, acesta ar putea fi facut dar - teoretic - minorul va fi in continuare reprezentat de parinte in calitate de imputernicit.

Insa va trebui sa va interesati la banci pt ca s-au putea ca in concret unele sa accepte deschiderea de conturi de la varsta de 16 ani.
La implinirea varstei de 18 ani, copilul devine major, cu el convenniti cum ii dati banii daca in mana, prin mandat sau in cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie suteanu maria suteanu maria parintele care plateste pensia poate depune pensia intr-un cont pe numele copilului dar celalalt parinte sa nu aiba acces la ea? (vezi toată discuția)
Ajutor florin77.popescu florin77.popescu poate cineva sa ma ajute cu un raspuns/sfat? as vrea sa stiu daca a existat/există o posiblitate de a vira pensia copilului, fără ca mama si actualul ei ... (vezi toată discuția)
Deschidere cont bancar pentru pensie de intretinere pe numele minorului grecucristian grecucristian Sunt divortat in 2011. Minorul (16 ani impliniti) ramane cu domiciliul la mama. Doresc sa deschid un cont pe numele minorului in care sa ii virez pensia ... (vezi toată discuția)