avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema cu gunoiul in scara - ce se poate face ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema cu gunoiul in scara - ce se poate face oficial?

Buna ziua,

Sunt administrator intr-un bloc care nu are tubulatura pentru ghena, gunoiul trebuie dus in locul special amenajat de fiecare proprietar/locatar in parte, dar la demisol am unul sau doi vecini care scot gunoiul pe hol, eventual in fata altor apartamente decat ale lor si il fac uitat acolo.

Ce pot face legal, oficial sau in orice alt mod cu acesti vecini. Tin sa precizez ca vorba buna nu a rezolvat nimic, ba din contra chiar s-au infuriat atat pe mine cat si pe presedinte. De fapt, ei au ceva cu tot blocul in general, dar asta este alta poveste.

Multumesc pentru sugestii!
Cel mai recent răspuns: cgilmeanu , utilizator 15:57, 13 Martie 2015
Comitetul executiv detine competenta sa dispuna prin regulamentul de ordine interioara solutionarea acestor situatii
Se poate decide ca persoanele care se fac vinovate de astfel de practici sa fie obligate la plata unei sume lunare suplimentare reprezentand c/v prestatie femeie de serviciu
Pentru gunoiul lasat pe casa scarii, daca, asa cum spuneti, nu-i puteti lamuri omeneste, apelati la politie, la directia de sanatate publica, la primarie...
Faceti o sesizare la directia de sanatate publica, pe adresa de email a institutiei si atasati cateva poze cu gunoiul respectiv, solicitandu-le sa va ajute, fiind un focar de infectie, microbi...
Cel mai important ,desfasurati demersuri pentru a proba temeinic persoana care se face vinovata,pentru ca gunoiul il poate lasa oricare dintre proprietari care nu are minimum de educatie si respect...
Spuneti ca la demisol aveti " unul sau doi vecini care scot gunoiul pe hol , eventual in fata altor apartamente decat ale lorsi il fac uitat acolo " .
Aici aveti o problema si anume ca nu sunteti sigur daca este unul sau doi si ca ar pune gunoiul in fata altor apartamente .
Pai discutati cu cei unde li se pune gunoiul la usa pentru ca , cu ei au o problema si daca le convine aceasta " fapta " sa nu ii urmareasca .
O parere personala : daca l asi prinde pe unul ca imi face asa ceva , in secunda urmatoare stiti unde ii pun gunoiul ; in cap .
Iar daca il stiti pe acela care face gestul mizerabil , ii fac o notificare avand martori pe acei vecini , dar asta in urma unei sesizari din partea lor ( sau nu au curajul ) in care ii spuneti la ce sa se astepte si apoi il punteti la plata pentru ca femeia de serviciu nu este " personala "
Sau asi mai face un lucru daca stiu precis persoana : ii imprastii mizeria in fata usii de cateva ori sa vad cum se comporta , o sa suporte si acei locatari un pic sa vedem poate se potoleste ! dar cel mai bun lucru ar fi " arsul la buzunar " .
Multumesc!

Stiu cine este. Persoana chiar recunoaste ca lasa gunoiul acolo sub pretextul ca in 10 minute o sa iasa si o sa-l duca. Parerea mea este ca nu exista justificare pentru un asemenea comportament. Cea de-a doua persoana "se activeza" la betie, impreuna cu prima persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator bloc adriancozma25 adriancozma25 Buna ziua, acum cateva zile administratoarea blocului a facut un scandal monstru pentru ca am lasat acum cateva zile punga de gunoi in fata usii peste noapte. ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o vecina de bloc panduruv panduruv Buna ziua. Pe scurt.. am probleme cu o vecina, o batrana care sta fix langa mine, la etajul doi. Dormitorul meu e lipit de bucataria ei. Problema ar fi ca ... (vezi toată discuția)
Tobogan gunoi PetruD PetruD Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje dotat cu tobogan pentru colectarea gunoiului. De curand au aput afise cu o adresa de la primarie care ... (vezi toată discuția)