avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scutire impozit in IT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scutire impozit in IT

Lucrez intr-o firma de IT, care produce soft, si are venit anual de cel putin 10.000 dolari SUA pentru fiecare angajat care beneficiaza de scutire de impozit.
Mie mi-au spus ca nu sunt incadrata in firma in sectorul celor care beneficiaza de scutire de impozit, desi colegul meu de pe acelasi sector beneficiaza.
Mi-au mai spus ca "Conform legii nu mai sunt disponibile pozitii in companie cu scutire de impozit"...
As dori sa-mi spuneti daca este legal cum procedeaza HR-ul?
Si ce documente ar trebui sa cer sa vad daca mai sunt "pozitii" libere sau nu sau ce reprezinta defapt fraza de mai sus?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:38, 2 Martie 2015
Legislatia nu impune un anumit numar de salariati care pot beneficia de scutirea de impozit pentru IT, insa prevede printre conditii faptul ca : angajatorul sa fi realizat in anul fiscal precedent si sa fi inregistrat distinct in balantele analitice, ca urmare a activitatii de creare de programe pentru calculator destinate comercializarii pe baza de contract, un venit anual de cel putin echivalentul in lei a 10.000 dolari S.U.A. (calculat la cursul de schimb valutar mediu lunar comunicat de Banca Nationala a Romaniei, aferent fiecarei luni in care s-a inregistrat venitul) pentru fiecare angajat care beneficiaza de scutirea de impozit pe venit. .

Prin urmare, de exemplu, daca a obtinut un venit anual de 50000 USD , atunci va putea sa aiba 5 salariati cu scutire de impozit pe venit.
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

scutire plata impozit venit aelemarac aelemarac Buna ziua Daca sunt cadru didactic cu 14 ani vechime pe catedra de informatica si tehnologia informatiei (am grad 1, facultate mate-info, cursuri ... (vezi toată discuția)
Scutire plata impozit (16%) pentru programatori Ioana-Loredana Ioana-Loredana Buna ziua, Firma la care lucrez nu imi acorda scutirea de impozit pentru programatori, desi se indeplinesc toate conditiile stipulate in lege: - sunt ... (vezi toată discuția)
Scutire plata impozit pe venit din salariu Flavian1 Flavian1 Buna ziua! Sunt angajat al unei fabrici de hartie igienico-sanitara, hartie pentru carton si carton ondulat. Postul creat pentru mine a fost acela de inginer ... (vezi toată discuția)