Eu sunt PFA in sistem real si mai nou ma ocup si de fotografie. Deocamdata nu am avut clienti persoane fizice, doar juridice, carora le-am emis factura si chitanta.
Intrebarea mea este: Daca am contract de prestare servicii cu o persoana fizica, in baza caruia emit factura, iar persoana respectiva achita factura numai si numai prin transfer bancar/depunere direct in contul meu, adica niciodata nu o sa incasez bani cash de la clienti persoane fizice, mai am nevoie sa cumpar casa de marcat?
Si daca raspunsul este DA, am vazut ca sunt pe piata case care au atat rola de hartie, cat si jurnal electronic, astea or sa fie bune de la anul cand e obligatoriu jurnal electronic?
In situatia in care desfasurati activitatile autorizate in alte locatii decat sediul social sau sediile secundare (ex. la beneficiar), nu sunteti obligat sa detineti casa de marcat.
In caz contrar, sunteti obligat sa detineti casa de marcat chiar si in cazurile in care nu incasati numerar de la clienti persoane fizice.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.