avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturi emise catre persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturi emise catre persoane fizice

Buna ziua. Am o intrebare la dvs. Eu inchiriez garsoniere in regim hotelier si am multi clienti (majoritatea) persoane fizice. Pana acum am emis pt fiecare factura + chitanta. Este legal sau imi trebuie neaparat casa de marcat mobila?
Cel mai recent răspuns: srn03 , utilizator 21:25, 3 Iulie 2018
Dv inchiriati spatiu cu destinatia de locuinta in calitate de persoana fizica sau juridica ?
Actul normativ care reglementeaza utilizarea si aspectele importante cu privire la casele de marcat este OUG nr. 28/1999, cu modificarile si completarile ulterioare.
Daca prin activitatea dv incasati , integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie sunteti obligat sa utilizati aparate de marcat electronice fiscale cu scopul de a elibera bonul fiscal.
Daca va incadrati in categoria persoanelor obligate sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale, este interzis sa inmanati clientilor documente care atesta plata contravalorii bunurilor achizitionate sau serviciilor prestate, altele decat bonurile fiscale, cu exceptia situatiei in care casa se defecteaza
Regula generala este ca daca vinzi bunuri sau prestezi servicii direct catre populatie ai obligatia de a detine aparat de marcat.
Potrivit OUG nr 20/2017,incepand cu data de 01 iunie 2018, firmele mijlocii si mari vor fi obligate sa utilizeze case de marcat cu jurnal electronic.,astfel ca, entitatile juridice trebuie sa renunte la casele de marcat cu jurnal pe suport de hartie si sa achizitioneze case de marcat care sa memoreze tranzactiile intr-un jurnal electronic.


Am si eu o problema ma un PFA cu activitate in cultivarea si comercializarea legumelor.
Problema este ca comercializez in piata cu amanuntu si mie îmi trebuie facturi pe legume cum procedez ? Cui pot intocmi facturi fara sa fiu nevoit sa iau casa de marcat?
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente fiscale necesare la targuri si expozitii Catalin_Ivan Catalin_Ivan Intentionez sa particip la un targ de mobila unde marea majoritate a clientilor sunt persoane fizice. Am nevoie de casa de marcat fiscala sau este ok cu ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat obligatorie la transport rutier de marfuri crutescualexandra crutescualexandra Buna seara! Am un SRL, cu activitate transport rutier de marfuri, cod caen 4941, este obligatorie casa de marcat? Tin sa mentionez ca lucrez cu factura dupa ... (vezi toată discuția)
Obligativitate casa de narcat Monica -Elena Turta Monica -Elena Turta Buna seara! Daca detin o agentie imobiliara care presteaza servicii si catre persoane fizice dar incaseaza toti banii numai prin transfer bancar si nu lucreaza ... (vezi toată discuția)