avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj si angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj si angajare

Buna ziua, sunt in somaj si mi-am gasit un loc de munca. Stiu ca trrebuie sa anunt la somaj ca voi lucra si sa intrerup somajul. Cand trebuie sa fac acest lucru .La cat timp dupa semnarea contractului cu firma care ma angajeaza trebuie sa depun aceasta cerere la somaj.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:20, 2 Martie 2015
1. - Daca veti incheia un contract individual de munca (CIM) pe perioada nedeterminata atunci va inceta plata indemnizatiei de somaj.
- Imediat dupa semnarea CIM prezentati la Agentia de Somaj o copie dupa CIM si solicitati incetarea platii indemnizatii de somaj.

2. - Daca veti incheia un CIM pe o perioada de cel mult 12 luni atunci se suspenda plata indemnizatiei de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.
- Cu o copie dupa CIM va prezentati la Agentia de Somaj si solicitati suspendarea platii indemnizatiei de somaj.

3. In ambele situatii va prezentati la Agentia de Somaj in cursul lunii in care ati incheiat CIM pentru se inceta sau suspenda plata indemnizatiei de somaj si sa nu fiti pusa in situatia de a restitui o eventuala indemnizatie de somaj primita necuvenit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj, drepturi someri! ERD ERD Buna ziua. Apelez din nou la sfaturile dvs f utile. Sunt in somaj de 2 luni. Daca ma angajez in perioada imediat urmatoare, in ce conditii mai pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj daniel_hd daniel_hd Am avut peste 10ani lucrati fara intrerupere. Am beneficiat de somaj 2luni de zile, respectiv lunile februarie si martie 2014, apoi am fost angajat cu carte de ... (vezi toată discuția)
Obligatii angajator uzzy_alex uzzy_alex Buna, sunr Alex si momentan sunt somer indemnizat. Am aflat ca angajatorii au anumite facilitati daca angajeaza someri,dar si obligatia sa nu-i dea afara 2-3 ... (vezi toată discuția)