avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract de credit ipotecar - semnat cu avocat sau nu?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract de credit ipotecar - semnat cu avocat sau nu?

Buna seara! Am si eu o intrebare: pot merge la banca cu un avocat pentru semnarea unui contract de credit ipotecar? Am acest drept sau banca poate refuza acest lucru? Sau pot cere contractul de credit acasa inainte sa-l semnez, pentru a ma consulta cu un avocat asupra continutului acestuia? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 16:57, 4 Martie 2015
Aveti dreptul de a merge insotit de avocat la banca si aceasta nu va poate interzice in mod legal exercitarea acestui drept.

Este insa preferabil sa mergeti cu contractul la avocat pentru a avea timp sa il studieze intrucat poate dura destul de mult timp aceasta operatiune juridica avocatiala si ati mai si avea de discutat cu avocatul dupa studierea conctractului.
Contractul de credit este un contract standard, preformulat, astfel că in conformitate cu dispozitiile art. 23 din OUG 50/2010 banca este obligată să vă furnizeze odată ce creditul vi s-a aprobat, oferta de credit si toate informatiile aferente acestuia, plus proiectul de contract. Asta cu minim 15 zile inainte de incheierea contractului. Normal si prudent este sa furnizati avocatului proiectul de contract pentru a-l studia, deoarece sunt putini avocatii cu experienta bancara concreta, care să poată formula o opinie pe loc asupra unui contract de credit de 10 pagini, care va va afecta bugetul familiei pe urmatorii 20-30 de ani. Plus ca opinia poate fi in sensul modificarii unor clauze, ceea ce nu se poate obtine niciodata pe loc, ci agentia bancara va trimite directiei juridice solicitarile dvs. spre o eventuala aprobare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura acordare credit ipotecar marik79 marik79 Buna ziua, Va rog daca puteti s-mi spuneti care sunt pasii in acordarea unui credit ipotecar. Dupa cate stiu eu, mai intai trebuie primit avizul de la dep ... (vezi toată discuția)
Va rog un ajutor - garant ipotecar in bucluc MayaSeal MayaSeal S-a garantat un contract de credit ipotecar - incheiat cu o Banca - cu un imobil . Poate cere garantul ipotecar schimbarea sa cu debitorul ipotecar in contract ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata banca pentru credit in franci elvetieni giorgiana87 giorgiana87 Azi dimineata am auzit, la stiri, ca o doamna a dat in judecata banca,de la care a imprumutat un credit in franci elvetieni, pentru clauzele abuzive ... (vezi toată discuția)