avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract chirie pentru sediu social
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract chirie pentru sediu social

Buna ziua,
Am incheiat un contract de inchiriere la un cabinet avocatial,cu inscriere data certa ,dar semnat numai de unul din proprietari(sotul meu).In locul meu a semnat tot sotul meu.Acest contract s-a depus la finante si s-a folosit ca sediu social pentru o firma cu care nu avem nicio legatura.Intrebarea mea este daca acest contract este legal si ce pot face daca nu sunt de acord cu el? Cui sa ma adreses ? Este corect cum a procedat avocatul?
Cel mai recent răspuns: Amza Monica , Avocat 18:49, 17 Iunie 2009
Desigur, ca in mod corect ar fi trebuit sa semnati dvs. Insa, avocatul a considerat, probabil, ca sotul are mandat tacit pentru incheierea acestui act. Daca este contract de inchiriere, inseamana ca se incaseaza o chirie, de care beneficiati si dvs., in calitate de coproprietar al imobilului.
Da este legal, dar nu corect. Daca doriti insa sa denuntati unilateral contractul vedeti ce se spune despre aceasta in cuprinsul contractului.
Este legal . Avocatul a prezumat existenta mandatului tacit dat de d-voastra sotului. Vorbim de exercitarea dreptului de administrare si nu a unui drept de dispozitie asupra imobilului. Totusi, verificati in continutul contractului ce clauze aveti despre denuntarea unilaterala.:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca imobilul e cumparat de o persoana casatorita, cine semneaza contractul de comodat? meledof meledof Daca doresc sa imi infiintez o firma cu sediul intr-un apartament.Am facut rost de copie dupa actul de proprietate , daca sunt 2 proprietari (sot si sotie) si ... (vezi toată discuția)
Imputernicire avocatiala nelegala - obligatia instantei? Micaly Micaly Buna ziua Ce obligatii ii revin instantei in cazul in care, in sedinta, i se atrage atentia asupra faptului ca aparatorul unei parti nu are o imputernicire ... (vezi toată discuția)