avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Renuntare la urmarirea penala accident
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Renuntare la urmarirea penala accident

Accident usor. Victima trece prin loc nepermis, suspectul o atinge cu masina, nu anunta politia, intreaba victima daca vrea sa o duca la spital, aceasta refuza spunand ca nu are nimic.
Ulterior face plangere penala si se constituie parte civila cu 2000 de lei si suspectul este urmarit penal ptr accident cu victima si parasirea locului accidentului. Victima nu aduce act medico legal trei luni de la sesizarea politiei, deci nu a avut nevoie de ingrijire, procurorul dispune clasarea(art. 16 alin.1 lit. b????) ptr vatamare corporala din culpa si renuntarea la up ptr parasirea locului accidentului, cu obligarea la munca in folosul comunitatii 30 de zile.
Persoana este de-a dreptul speriata de ce i se intampla. Ramane ceva mentionat in cazier? Daca face apel se reia up chiar daca in instanta persoana vatamata nu are documente privind vatamarea? Avem accident cu victima ptr ca suspectul a recunoscut, desi e culpa exclusiva a victimei din cele relatate si nu a rezultat vatamarea persoanei?
Se poate mai rau de atat?
Ce se intampla cu latura civila a procesului penal, daca procurorul a emis ordonanta de clasare pentru o fapta si renuntare la up, ptr cealalta? Daca merge inainte, se poate apela la mediere ptr latura civila?

Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2015
herminast, utilizator
Cel mai recent răspuns: herminast , utilizator 09:16, 3 Martie 2015
Buna seara!

Daca v-a dat munca in folosul comunitatii inseamna ca a renuntat la la UP. Nu se va inregistra in cazier. Nu se va relua UP din cate imi dau eu seama chiar daca face plangere la procuror si apoi la instanta, Nu se poate mai rau de atat. Victima poate actiona in instanta pe latura civila...dar nu cred ca sunt sanse sa obtina acea suma...avand in vedere ca nu exista documente de la medicul legist.

Cu stima.
Buna dimineata si multumesc. Am citit in NCPP ca masura poate fi revocata, daca nu este indeplinita obligatia. De aici deduceam ca se trimite la instanta, dar cu ce, caci art. 196 alin.2 si 3 au picat ptr. ca nu s-a probat vatamarea, ramane art. 338 alin. 1 parasirea.
Inteleg ca prin clasare si renuntare, dispare si latura civila, deci victima va actiona separat in instanta, este evident ca vrea sa obtina bani, a cerut ptr retragerea plangerii, dar nu a obtinut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victima neanuntat la politie Bamburic01 Bamburic01 Buna ziua, Acum 1 luna si o sapt ,am acrosat un pieton pe trecerea de pieton ,din inconstienta si speriat fiind de un grup de pers aflate in apropriere de ... (vezi toată discuția)
Dosar fuga de la locul accidentului scorpionul10 scorpionul10 Daca am fost scos de sub urmarie penala pentru vatamare din culpa(victima a avut 3 zile ingrijiri), se justifica inca mentinerea incadrarii de fuga de la ... (vezi toată discuția)
Constituire parte civila Mihaela Hornea Mihaela Hornea Buna ziua, Supun atentiei voastre o speta mai deosebita. Ucidere din culpa, parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea locului ... (vezi toată discuția)