avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu victima neanuntat la politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu victima neanuntat la politie

Buna ziua,
Acum 1 luna si o sapt ,am acrosat un pieton pe trecerea de pieton ,din inconstienta si speriat fiind de un grup de pers aflate in apropriere de locul faptei ,nu am raportat accidentul ,la 10 min rutiera a venit la domiciliu ,victima nu a patit nimic ( nici macar o zgarietura) ,nu a depus reclamatie . Incerc sa aflu situatia dosarului ,la Udriste nu gasesc nici un accident . Ce trebuie sa fac ? Cu agentul de caz ,nu reusesc sa iau legatura. Astept de 40 zile . Cat va dura acest lucru ?
Tin sa precizez ca nu am drept de circulatie.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:00, 13 Iunie 2015
Cine v-a suspendat permisul?
mi-a dat fara drept de circulatie pe perioada anchetei,agentul constatator cu care incerc sa iau legatura .
Chiar daca victima nu a depus plingere penala a fost deschis un dosar penal pentru parasirea locului accidentului.
Contactati un avocat deoarece problema nu este asa simpla.
Pentru accidentarea victimei este posibil sa nu se trimita dosarul in instanta dar victima poate avea pretentii materiale.
Trebuie sa anuntati asiguratorul RCA cu privire la astfel de pretentii, de fapt in orice accident este obligatorie anuntarea asiguratorului RCA. Daunele materiale se pot obtine si printr-un proces civil.
Va ramane problema parasitii locului accidentului pe care va trebui sa o rezolvati cu ajutorul avocatului. Daca procurorul trimite dosarul in instanta este posibil sa primiti o pedeapsa cu suspendare care va insemna anularea permisului de conducere sau o alta posibilitate de cand cu NCP, amanarea executarii pedepsei.
Nu va poate spune nimeni cat poate dura pana sa obtineti o solutie in dosar, se apropie si vacanta judecatoreasca, procurorii pleaca si in concedii.
cum sa se anuleze permisul de conducere ? Nici macar avocata nu nu mi-a spus acest lucru. Sa solicite daune materiale pentru ce ?
Victima ce a facut dupa ce ati acrosat-o? Cine a anuntat politia?

Ati discutat cu ea daca are pretentii sau daca intentioneaza sa depuna plingere?

In astfel de cazuri pe multi ii apuca "durerile" dupa. Un deget indoit, o durere de cap, etc. Dupa ce isi dau cu parerea si altii si afla ca se pot "stoarce" niste bani. Si 1000 de lei daca scot, ii primesc, nu-i dau!

Avocata nu v-a prezentat consecintele parasirii locului accidentului?

Art. 338-NCP
Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia
(1) Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Alte discuții în legătură

Dosar penal accident costivasile costivasile Va salut! Am si eu o nemurire....Acum 4luni si ceva de zile am lovit un copil...copilul a luat-o la fuga in fata masinii, neasigurand-se si traversand prin loc ... (vezi toată discuția)
Accident rutier intre autoturism si atelaj Bogdan008 Bogdan008 Buna ziua! In urma cu cateva luni, mai precis in data de 14 noiembrie 2014 am fost implicat intr-un accident rutier cu un atelaj, eu fiind conducatorul ... (vezi toată discuția)
Accident Sorin sam Sorin sam Am acrosat un biciclist pe trecerea de pietoni,urmari fiind doar zgarieturi si fara pagube materiale: adica bicicleta Nu a fost lovita si nici masina... Am ... (vezi toată discuția)