avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu victima neanuntat la politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu victima neanuntat la politie

Buna ziua,
Acum 1 luna si o sapt ,am acrosat un pieton pe trecerea de pieton ,din inconstienta si speriat fiind de un grup de pers aflate in apropriere de locul faptei ,nu am raportat accidentul ,la 10 min rutiera a venit la domiciliu ,victima nu a patit nimic ( nici macar o zgarietura) ,nu a depus reclamatie . Incerc sa aflu situatia dosarului ,la Udriste nu gasesc nici un accident . Ce trebuie sa fac ? Cu agentul de caz ,nu reusesc sa iau legatura. Astept de 40 zile . Cat va dura acest lucru ?
Tin sa precizez ca nu am drept de circulatie.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:00, 13 Iunie 2015
Era vb doar de anularea permisului - nu am vb cu `victima`, nu a depus nici o reclamatie ,stiu consecintele Art. 338-NCP , ideea era sa stiu un timp aproximativ ,si cat mai am de asteptat. Avocata care ma reprezinta sustine ca trebuia sa imi dea cu drept de circulatie.
Nu stiu cine a chemat politia , la spital nici macar nu a bandajat-o ,am vb cu medicul care era de garda ( o cunostinta este chiar ) . Nu am cum sa iau legatura cu victima respectiva ,nu stiu cum se numeste ,politistul anchetator nu a dorit sa imi comunice numele ,doar ca este la spitalul universitar ( in conditiile in care ,dumnealui a fost la spital dupa victima si au iesit impreuna din spital ) , stia ca nu o va interna. Cum sa procedez mai departe ? Am posibilitatea sa aflu ce procuror ma ancheteaza? Pot grabi putin lucrurile ?
Puteti edita mesajul timp de 30 de minute prin accesarea butonului Edit.
Drept de circulatie nu veti primi pana la finalizarea dosarului ptr simplul motiv ca ati primit dovada fara drept de circulatie iar procurorul nu poate prelungi un drept pe care nu il aveti.
Daca ati fi anuntat accidentul ati fi primit o dovada cu drept de circulatie pe care o puteati prelungi cu cite 30 zile.
Informatiile le poate obtine avocata de la parchet iar de grabit lucrurile tot avocata trebuie sa se implice.
Victima are 3 luni la dispozitie sa depuna plingere penala.
Doar procurorul care cerceteaza cazul poate decide daca trimite dosarul in instanta, daca nu il trimite atunci il claseaza si veti primi o suspendare de 90 zile.
Instanta poate decide o amanare a aplicarii pedepsei si atunci vi se restituie permisul iar daca primiti o pedeapsa cu suspendare atunci permisul se va anula.
Depinde de avocata cum sustine probele in fata procurorului ptr a clasa dosarul atat ptr vatamare din culpa cat si ptr parasirea locului accidentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal accident costivasile costivasile Va salut! Am si eu o nemurire....Acum 4luni si ceva de zile am lovit un copil...copilul a luat-o la fuga in fata masinii, neasigurand-se si traversand prin loc ... (vezi toată discuția)
Accident rutier intre autoturism si atelaj Bogdan008 Bogdan008 Buna ziua! In urma cu cateva luni, mai precis in data de 14 noiembrie 2014 am fost implicat intr-un accident rutier cu un atelaj, eu fiind conducatorul ... (vezi toată discuția)
Accident Sorin sam Sorin sam Am acrosat un biciclist pe trecerea de pietoni,urmari fiind doar zgarieturi si fara pagube materiale: adica bicicleta Nu a fost lovita si nici masina... Am ... (vezi toată discuția)