avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neexecutare hotarare judecatoareasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neexecutare hotarare judecatoareasca

Buna ziua,

In urma cu cativa ani am fost angajata la o firma, iar dupa o perioada am aflat ca patronul nu a platit darile la stat si astfel perioada cat am lucrat nu apare nicaieri in evidente la itm. Am dat firma in judecata si am castigat in instanta suma de 18.000 lei. Firma a fost obligata sa treaca in cartea de munca vechimea. Am inceput executarea, dar firma nu mai desfasoara nici o activitate si nici nu are bunuri de executat. De asemenea patronul refuza sa imi treaca vechimea. Ce pot face in acest sens? Exista posibilitatea formularii unei plangeri penal? Cum se procedeaza?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:22, 16 Martie 2015
Da, faceti plangere penala. Sunt obligati sa respecte hotararile privitoare la drepturi salariale.
Art. 287 C.pen - Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti
(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:
....
e) neexecutarea hotărârii judecătoreşti privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;
....
se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)-g), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Daca nu are bunuri de executat si nici nu desfasoara activitate , atunci si pentru plangerea penala poate primi NUP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca Marhjbjbh Marhjbjbh Dupa ce s-a pronuntat instanta si am castigat procesul cu angajatorul, eu trebuie sa ma prezint la locul de munca sau astept acasa o instiintare de la ... (vezi toată discuția)
S.r.l. care isi schimba anual proprietarul, administratorul dar si sediu-pentru a fugii de raspundere ContSters241026 ContSters241026 Am castigat in instanta ,,Tribunal ,, impotriva firmei ,,RRRR, un proces civil recuperare drepturi salariale si concediu de odihna in valoare de 23000 lei. ... (vezi toată discuția)
Am hotărârea civila încheiată din noiembrie 2020 din procesul ... Neluțu John Neluțu John Am hotărârea civila încheiată din noiembrie 2020 din procesul de litigii de munca drepturi bănești însă angajatorul obligat de instanță nu a plătit ... (vezi toată discuția)