In urma cu cativa ani am fost angajata la o firma, iar dupa o perioada am aflat ca patronul nu a platit darile la stat si astfel perioada cat am lucrat nu apare nicaieri in evidente la itm. Am dat firma in judecata si am castigat in instanta suma de 18.000 lei. Firma a fost obligata sa treaca in cartea de munca vechimea. Am inceput executarea, dar firma nu mai desfasoara nici o activitate si nici nu are bunuri de executat. De asemenea patronul refuza sa imi treaca vechimea. Ce pot face in acest sens? Exista posibilitatea formularii unei plangeri penal? Cum se procedeaza?
Art. 287 C.pen - Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti
(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:
....
e) neexecutarea hotărârii judecătoreşti privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;
....
se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)-g), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Daca nu are bunuri de executat si nici nu desfasoara activitate , atunci si pentru plangerea penala poate primi NUP.
Litigiu de munca
Marhjbjbh
Dupa ce s-a pronuntat instanta si am castigat procesul cu angajatorul, eu trebuie sa ma prezint la locul de munca sau astept acasa o instiintare de la ... (vezi toată discuția)