nikola09 a scris:
Intrebarile ei sunt:
-e posibil ca succesiunea sa fie semnata pe rand sau trebuie sa fie toti prezenti?!
-e posibil sa se rezolve prin telefon?!
-in Romania de azi un notar poate fi "cumparat"?
-prietena mea ar vrea sa delege pe cineva,poate chiar un avocat pe care il cunoaste bine,dar nu stie cam cat ar cere acesta?! Aveti idee care ar fi cifra mai mult sau mai putin?
-daca, prin absurd, prietena mea ar merge in tara sa semneze, care este expresia corecta sub care trebuie sa puna semnatura: " da, accept succesiunea" si atat? Aveti vr-un exemplu de un astfel de document?!
-daca prietena mea nu cedeaza partea si intr-o zi mama ei vrea sa vanda casa, cum se procedeaza?! Trebuie sa fie si ea prezenta la vanzare si sa isi ia partea?!
-ea se gandea ca ar putea ceda partea, dar cerand toata valoarea care i se cuvine acum. Cum se evalueaza valoarea a tot? Tot notarul o hotaraste?
NU se poate pe rand.
Nici prin telefon.
NU va pot raspunde la intrebarea asta si nici nu-i gasesc logica, imi pare rau. NU putem sti ce se poate si ce nu, ar fi simple speculatii.
Daca il cunoaste asa de bine pe avocat, il poate intreba, nu? Nu avem cum sti cat ar percepe colegii nostri ca onorariu.
Dupa cum vi s-a spus, acceptarea nu se mai poate face acum, e prea tarziu, speram ca ati acceptat deja. Deci nu mai conteaza documentul asta.
Daca mama vrea sa vanda, depinde ce se hotarasc sa vanda, in functie de asta prietena ar proceda diferit: daca vinde si partea ei, numai mama isi vinde partea ei...
La notar se face mostenirea, orice "cedare", anume vanzare a partii ei se poate face ulterior, nu in aceeasi procedura.
Evident, prietena isi poate vinde mamei dreptul la mostenire insusi, fara sa mai astepte dezbaterea.