Buna ziua! Speta: Suntem 3 frati. In urma cu 6 luni mama a decedatFratele cel mare vrea sa renunte la dreptul lui de mostenitor(nu are nici o pretentie la mostenire).Ce act ar trebui sa facem,tinand cont ca nu s-a facut succesiunea,dupa mama si nici nu am vrea sa o facem,atat timp cat traieste tata.Ni s-a spus ca nu poate face nimic fara dezbaterea succesiunii. In alta parte ,ni s-a spus ca ar putea fsce o procura pt unu dintre frati ,prin care ii da mana libera sa faca ce crede de cuviinta cu partea lui...Puteti sa ma lamuriti si daca e cazul sa ne dati o idee de rezolvare??
Buna ziua,
Mergeti la notar si dati declaratii de acceptare a succesiunii, iar fratele care renunta sa dea declaratie de renuntare la succesiune. Aceasta ar fi o varianta.
Dar, indicat este sa mergeti toti la notar si sa dezbateti succesiunea de pe urma mamei decedate.
Dacă nu vrea absolut nimic din masa succesorala, să dea declarație de renunțare la moștenirea mamei. Partea fratelui renuntator se va împărți în mod egal între ceilalți moștenitori.
Dacă are pretentii la vreun bun din masa succesorala, să trimită o procura prin care să imputerniceasca pe cineva sa îl reprezinte la dezbaterea succesiunii după mama.
Ca sa reluăm.
Declarație = nu vreau, nu ma intereseaza nimic
Procura = vreau ceva și inteleg să rămân moștenitor, alături de ceilalți.
Deci procura prin care imputernicesc pe cineva sa faca ce vrea cu partea mea, pentru că nu ma intereseaza, e o aberatie.
Declaratia sau procura vizează doar moștenirea mamei.
La decesul tatălui va fi o altă moștenire, iar fratele respectiv din nou va fi chemat să își exercite dreptul de opțiune succesorala, fie in sensul renunțării, fie in sensul acceptării.
Mostenire
carmo71
ce drept am la mostenire,avand in vedere ca bunica mea a murit si a avut doi copii,din care mama mea care este moarta si cealalta fata este in viata.iar din ... (vezi toată discuția)
Speta mostenire
mm21
Buna seara, am urmatoarea speta:
-in urma decesului tatalui meu am ramas 5 frati si mama, care i-am cedat partea noastra unui farte mai mare(frati impreuna cu ... (vezi toată discuția)