avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Drepturi banesti la pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Drepturi banesti la pensionare

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca CCM la nivel national mai prevede un salar sau mai multe la pensionare? si daca contractele la nivel de unitate ar trebui sa se subordoneze?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:08, 3 Martie 2015
1. Incepand cu sfarsitul anului 2010 nu mai exista contract colectiv de munca unic la nivel national (CCMUNN).

2. Conform Legii dialogului social (nr.62/2011) pot exista CCM numai la nivel de de unitati, grupuri de unitati si sectoare de activitate.

3. Acordarea unor sume de bani celor ca ies la pensie se poate face numai daca exista o asemenea prevedere in CCM aplicabil unitatii, in Regulamentul intern al unitatii sau in contractul individual de munca (CIM).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca la nivel national 2011-2014 EXCLUSIV EXPERT EXCLUSIV EXPERT O societate comerciala cu 10 salariati este obligata sa respecte art.51 litera c din Contractul colectiv unic la nivel national 2011-2014, adica, sa acorde un ... (vezi toată discuția)
Compensare 15% din salariu brut - prenatal eva_alexa29 eva_alexa29 Buna ziua, o intrebare...mai este de actualitate compensarea cu 15 % din salariul brut al gravidei aflate in prenatal conform Contractului Colectiv de Munca ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel national Claudia_Claudia Claudia_Claudia Buna Seara.Sunt insarcinata din 2010 urmand sa nasc pe data de 23.05.2011.Va rog frumos daca se poate sa-mi dati un raspuns cu privire la, Art.;51,litera C, ... (vezi toată discuția)