avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract Colectiv de Munca la Nivel National
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract Colectiv de Munca la Nivel National

Buna Seara.Sunt insarcinata din 2010 urmand sa nasc pe data de 23.05.2011.Va rog frumos daca se poate sa-mi dati un raspuns cu privire la, Art.;51,litera C, din Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010 (art. 51 lit. c), obliga angajatorul sa plateasca mamei-salariate, la nastere, un salariu mediu pe unitate.De asemenea in baza art.66 din contractul colectiv de munca unic la nivel national angajatorul este obligat sa compenseze plata concediului pre - post natal cu 15% pe o perioada de minim 6 saptamani(=42 zile = perioada lauzie) astefel incat pentru 2 luni primiti 100% salariul brut cu care sunteti incadrate, intrebarea e daca aceste legi mai sant valabile si daca eu beneficiez de ele.

As dorii daca se poate sa primesc prin mail acest raspuns gherasimclaudia@yahoo.com

Va Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Claudia_Claudia , utilizator 16:54, 21 Mai 2011
1. CCMUNN pe anii 2007-2010 nu mai este valabil la ora actuala si nici nu exista un alt CCMUNN valabil.
2. Legea dialogului social, nr.62/2011 nu mai prevede incheierea unui CCMUNN ci incheierea de CCM la nivel de unitati, grupuri de unitati si sectoare de activitate.
3. Puteti beneficia de facilitatile pomenite daca ele sunt prevazute in CCM al unitatii in care lucrati sau al ramurii din care faceti parte sau in Regulamentul intern al unitatii.
Va Multumesc Mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare 15% din salariu brut - prenatal eva_alexa29 eva_alexa29 Buna ziua, o intrebare...mai este de actualitate compensarea cu 15 % din salariul brut al gravidei aflate in prenatal conform Contractului Colectiv de Munca ... (vezi toată discuția)
Acordarea unui salariu mediu pe unitate, acordare 15% din brut alysam alysam Buna ziua, Sunt o mamica aflata in postnatal inca si am sunat la firma unde lucrez sa ma interesez cand pot depune cererea pentru acordarea salariului ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate - bonus la nastere butterfly_1976 butterfly_1976 Buna ziua! Se mai acorda un salariu mediu pe unitate la nasterea copilului? Era un beneficiu conform CCMN 2007-2010, se pastreaza in 2011? Se acorda in sistem ... (vezi toată discuția)