avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordarea unui salariu mediu pe unitate, acordare 15% ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordarea unui salariu mediu pe unitate, acordare 15% din brut

Buna ziua,

Sunt o mamica aflata in postnatal inca si am sunat la firma unde lucrez sa ma interesez cand pot depune cererea pentru acordarea salariului mediu pe unitate care se acorda la nasterea unui copil conform articolului 51 lit. c din CCMNN 2011-2014 si cererea pentru acordare de 15% din brut conform art. 66 din CCMNN 2011-2014 si mi s-a spus ca nu se poate deoarece nu avem inca nici un CCMNN semnat.
Mai sunt aplicabile cele doua articole sau nu ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:30, 25 Mai 2011
1. Este adevarat, CCMUNN pe anii 2007-2010 a expirat si alt CCMUNN nu mai exista.
2. Legea dialogului social nu mai prevede incheierea unui CCMUNN ci numai CCM la nivel de unitate, grupuri de unitati si sectoare de activitate.
3. Daca dvs. aveti la nivel de unitate sau de ramura un CCM in care se prevede asa ceva puteti sa solicitati sa vi se acorde.
Buna ziua,

Intervin si eu in discuie deoarece ma aflu oarecum in aceeasi situatie. in cazul meu, contractul colectiv la nivel de ramura-comert prevede aceste drepturi. Intrebarea este ce pot face daca angajatorul refuza acordarea acestora? CCM la nivel de ramura are putere de lege, adica partile (in acest caz angajatorul) sunt obligate sa respecte prevederile ei?

Va multumesc mult!

Singura solutie este sa dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
Va multumesc mult!
Inteleg ca in mod normal angajatorul are obligatia sa acorde aceste drepturi stabilite prin CCM la nivel de ramura?
Daca drepturile sunt prevazute in CCM al ramurii din care faceti parte atunci angajatorul are obligatia sa vi le acorde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate - bonus la nastere butterfly_1976 butterfly_1976 Buna ziua! Se mai acorda un salariu mediu pe unitate la nasterea copilului? Era un beneficiu conform CCMN 2007-2010, se pastreaza in 2011? Se acorda in sistem ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel national Claudia_Claudia Claudia_Claudia Buna Seara.Sunt insarcinata din 2010 urmand sa nasc pe data de 23.05.2011.Va rog frumos daca se poate sa-mi dati un raspuns cu privire la, Art.;51,litera C, ... (vezi toată discuția)
Compensare 15% din salariu brut - prenatal eva_alexa29 eva_alexa29 Buna ziua, o intrebare...mai este de actualitate compensarea cu 15 % din salariul brut al gravidei aflate in prenatal conform Contractului Colectiv de Munca ... (vezi toată discuția)