avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Instrumentare dosar accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Instrumentare dosar accident rutier

Buna ziua,

In noiembrie 2013 am fost implicat intr-un accident de circulatie, nu am acordat prioritate. Din accident a rezultat o victima ranita usor (o simpla zgarietura) si pasagerul acesteia, despre care nu am informatii (posibil o fractura spuneau cei de la ambulanta).

De atunci si pana acum, timp de aprox. 1 an si 3 luni, am circulat cu dovada inlocuitoare, permisul fiind retinut de catre BPR.

Astazi am intrebat la Parchet despre dosar si mi s-a spus ca se afla la BPR inca din decembrie 2013, cateva zile dupa producerea accidentului. Totodata, am depus o cerere pt urgentarea solutionarii.

1. Din cate stiu, dosarul nu ar fi trebuit sa plece de la Politie catre Parchet cu o propunere?

2. Am auzit ca permisul de conducere este restituit daca timp de 12 luni nu s-a solutionat dosarul, este adevarat?

3. Dovada inlocuitoare este completata fata-verso cu termenele de prelungire, am nevoie de un duplicat pe care se mai poate scrie, trebuie sa-l solicit la Parchet sau la Politie?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2015
Alex_Agapie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 12:12, 16 Martie 2015
1. Trebuie sa plece dosarul de la politie la parchet, nu se stie cand. Poate sa dureze si ani de zile.
2. Nu are legatura durata de 12 luni de nesolutionare cu acordarea permisului.
3. Parchetul o sa va inmaneze inca un exemplar pe care sa continuati cu dovezile de prelungire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat dureaza solutionarea unui dosar dupa ce a ajuns la parchet ? Beckil Beckil Buna ziua. Pe 29 decembrie 2013 am fost implicat intr-un accident rutier soldat chipurile cu vatamare de persoana.. domnisoara pe care am lovit-o a iesit de pe ... (vezi toată discuția)
Accident rutier burghezan burghezan Buna ziua. In data de 09.08.2012 am produs un accident rutier. Circulam pe banda a 2 -a in apropierea unei treceri de pietoni semaforizata. Soferul din fata ... (vezi toată discuția)
Reținere permis de conducere după accident allexuio90 allexuio90 Bună ziua, În urma cu 2 luni am avut un accident auto în care eu sunt vinovat pentru neacordare prioritate. În urma accidentului celalalt conducător ... (vezi toată discuția)