avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Distribuție sumă după licitație-ajutor
Discuție deschisă în Executare silită

Distribuție sumă după licitație-ajutor

Am contractat un leasing, nu l am mai putut plăti și am fost executat silit pe apartament bun comun. Instanta a dispus sistarea stării de indiviziune, și ma obliga la plătirea unei sulte de 20000euro către soț. Care este ordinea de distribuție a banilor după vinderea la licitație publică a bunului.
Va fi despăgubit și soțul din sumă la care se va vinde bunul?
Care este ordinea de distribuie a banilor?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2015
ciprian333, utilizator
Cel mai recent răspuns: ciprian333 , utilizator 00:10, 4 Martie 2015
daca suma incasata la licitatie este indestulatoare da , daca nu veti ramane cu datoria catre sot neachitata.
Să presupunem ca se va adjudeca la sumă de 40000 euro, iar eu sunt executat de bancă pt suma de 50000 euro. Cei 50000 de euro nu includ și sulta, aceasta este separat. Soțul primește ceva din sumă la care se adjudecă imobilul? Sau primește banca totul?
Mulțumesc
ciprian333, utilizator
Soțul ia 20000, apoi ia banca ce-o rămâne. Banca nu se poate îndestula din partea cuvenita soțului, de aia s-a cerut și partajul, nu e o datorie comuna.Sotul poate cere și el executarea silita. Oricum, sa aibă notat în cartea funciara cat are de luat.
gi-jane2, moderator
imi puteti da un articol din lege care sa justifice acest lucru pentru al arata executorului?
Multumesc pentru timpul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spuneti-mi va rog, sarut mana anticipat daca pot inscrie la cf ... Sever Simion Sever Simion Spuneti-mi va rog, sarut mana anticipat daca pot inscrie la CF notificare de dare in plata, datorii la intretinere, impozite la stat neplatite, litigii pe rol ... (vezi toată discuția)
Distribuirea pretului din vanzarea la licitatie in cazul in care instanta a stabilit sistarea starii de devalmasie dintre sotii debitori nicolaeelena nicolaeelena Am urmatoarea speta in care evenimentele s-au suscedat astfel: - sotii ,impreuna, garanteaza cu 5 (cinci) bunurile imobile comune un credit bancar angajat de ... (vezi toată discuția)
Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)