Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca exista o baza legala care sa sustina detasarea unei persoane, angajat in mediul privat, la o institutie publica, pe o perioada determinata, pe un post vacant, de conducere???Eu nu am gasit aceasta solutie!Stiu ca personalul contractual,in baza HG 1027/2014 pentru modificarea si completarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant contractual, poate fi ocupat doar prin concurs!!!!!/????
Astept un raspuns grabnic!Multumesc!!!:(
Art. 45. C.mun.
Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.
Asadar, detaşarea poate fi dispusă din sectorul bugetar in sectorul privat si invers.
Schimbare loc de munca
germi
Cum se procedeaza daca se pleaca dintr-o institutie in alta institutie pe un post de conducere(director adjunct),cu pastrarea locului in cadrul institutiei din ... (vezi toată discuția)