avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj cu socrii !?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj cu socrii !?

Suntem casatoriti de 25 de ani si am dobandit o casa pe care la achizitionare ca proprietari figureaza cu 2/3 socrii mei iar noi cu doar 1/3.In cazul ca divortam cum se poate face partajul si daca pot fi si in ce conditii silit sa parasesc locuinta?
Cel mai recent răspuns: sorinlazar02 , utilizator 21:16, 19 Iunie 2009
Partajul va avea in vedere numai cota de 1/3 dinn i,obil iar daca va cadea in llotul socrilor sau a sdotului viç se poate solicita parasirea acestuia la data executarii hotaririi
Partajul intre dumneavoastra si sotie se va face doar asupra cotei de 1/3.

Daca acea cota vi se atribuie dumneavoastra, puteti ulterior sa cereti partajul fata de socrii.

Daca va fi atribuita sotiei, atunci cu siguranta va trebui sa parasiti imobilul.
In ce baza se poate atribui unuia dintre noi cota de 1/3,trebuie facuta dovada veniturilor fiecaruia la achizitionarea casei?
Daca demonstrati in instanta ca cota de 1/3 din imobil (proprietatea dumneavoastra si a sotiei) este partajabila in natura, atunci prin hotararea judecatoreasca se se mentiona care este partea care revine fiecaruia.
In caz contrar, instanta se va pronunta cu atribuirea acelei cote unui dintre coproprietari, cu obligatia de a achita celuilalt sulta.
partajarea cuprinde numai cota care va revine.la sfarsitul actiunii de partaj ,dupa ce ati primit sulta aveti obligatia sa parasiti imobilul.daca nu se face prin executare silita ceea ce implica alte costuri.

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune- nelamuriri sflorin_1316 sflorin_1316 Buna ziua! Permiteti-mi cateva intrebari. Dupa 7 ani, sotul a divortat de sotie la notar. A lasat-o si cu un copil. A plecat de acasa de 6 luni, iar copilul ... (vezi toată discuția)
Despagubiri mostenire conform cota parte succesiune janedoe1 janedoe1 Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Socrul meu a decedat in urma cu aprox 20 de ani. S-a facut succesiunea intre sotie si doi fii, fiecare cu cota parte. In ... (vezi toată discuția)