avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Suspendare activitate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Suspendare activitate

Din cate am inteles, conform noii legislatii fiscale, pentru evaziune fiscala se suspenda activitatea intre 1- 3 luni. Schimbarea ce a intervenit consta in faptul ca contestarea acestei decizii nu mai atrage dupa sine ridicarea suspendarii. Nelamurirea mea este daca intr-adevar acest lucru este legal si daca exista vreo alta posibilitate pentru a amana suspendarea. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L. , Contabil 00:49, 28 Martie 2015
E legal, dar nu bag mana in foc ca prevederea e si constitutionala. Practic nu mai exista prezumtia de nevinovatie, ca doar ea se aplica exclusiv persoanelor fizice, nu si celor juridice mai nou. Practic, inca de la infiintare, pe panoul/reclama fiecarei societati ar trebui sa scrie si "infractor economic inca nedovedit", ca sa fim in consens cu noua "filosofie".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate SimonaFlorea29 SimonaFlorea29 Din cate am inteles, conform noii legislatii fiscale, pentru evaziune fiscala se suspenda activitatea intre 1- 3 luni. Schimbarea ce a intervenit consta in ... (vezi toată discuția)
Pedepse cu suspendare Lemeter Lemeter Buna ziua. As dori si eu sa stiu daca se pot da suspendari una supa alta in cazul meu. Acum un an am fost urmarit penal intr.un dosar incare faaptele sunt din ... (vezi toată discuția)
Functionar public - suspendat mjion mjion Sunt functionar public si am fost suspendat din functie conf.art 94 alin.1 litera m, din legea 188/1999. Am fost trimis in judecata pentru presupuse fapte de ... (vezi toată discuția)