Din cate am inteles, conform noii legislatii fiscale, pentru evaziune fiscala se suspenda activitatea intre 1- 3 luni. Schimbarea ce a intervenit consta in faptul ca contestarea acestei decizii nu mai atrage dupa sine ridicarea suspendarii. Nelamurirea mea este daca intr-adevar acest lucru este legal si daca exista vreo alta posibilitate pentru a amana suspendarea. Multumesc.
E legal, dar nu bag mana in foc ca prevederea e si constitutionala. Practic nu mai exista prezumtia de nevinovatie, ca doar ea se aplica exclusiv persoanelor fizice, nu si celor juridice mai nou. Practic, inca de la infiintare, pe panoul/reclama fiecarei societati ar trebui sa scrie si "infractor economic inca nedovedit", ca sa fim in consens cu noua "filosofie".
Pedepse cu suspendare
Lemeter
Buna ziua. As dori si eu sa stiu daca se pot da suspendari una supa alta in cazul meu. Acum un an am fost urmarit penal intr.un dosar incare faaptele sunt din ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.