avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... timpi de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

timpi de lucru

buna ziua,
poate cineva sa ma ajute cu o lamurire in ceea ce priveste timpul de lucru in cazul unei farmacii?
Sunt angajate 2 asistente de farmacie
Doamna farmacista a stabilit ca sa lucreze cate 7 ore pe zi le luni pana vineri si prin rotatie sambata si duminica cate 5 ore. Cum se considera orele de sambata si duminica -suplimentare sau in completarea programului saptamanal de 40 ore?
De la ITM I-au spus ca daca lucreaza sambata si duminica sa apara in repaus urmatoarele doua zile.Avand 2 asistente ar urma sa apara in repaus luni si marti-timp in care nu ar avea cine sa lucreze in farmacie.Cum se poate rezolva situatia,avand in vedere ca nu doreste sa angajeze inca o asistenta?
va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:20, 4 Martie 2015
anamariacelik a scris:

.... Cum se poate rezolva situatia,avand in vedere ca nu doreste sa angajeze inca o asistenta?
va multumesc pentru raspuns

Nu are cum sa fie solutionata o astfel de problema daca nu se doreste angajarea unei alte persoane.

O solutie ar fi ca in zilele de sambata si duminica sa nu se mai lucreze .

Munca in zilele de sambata si duminica este considerata munca in zilele de repaus saptamanal, potrivit art.137 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj la o farmacie denisa2011 denisa2011 Buna ziua, Am si eu o problema farmacistul nu poate parasi farmacia adica lucreaza de L-V 8 ore ep zi dar are program si sambata 4 ore? cum pot sa fac eu ... (vezi toată discuția)
Lucrui in zi de sambata ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat: am angajati care lucreaza de luni pana vineri, program de 8 ore/zi, 40 ore sapatama. incepand din nov se ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate in weekend - ore suplimentare Anaj Anaj Buna ziua, Va rog sa imi spuneti parerea dvs. despre urmatoarea afirmatie: \\"Orele lucrate in weekend, indiferent cate sunt, nu se considera ore ... (vezi toată discuția)