avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Validitate ani de pensie grupa I
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Validitate ani de pensie grupa I

Buna ziua, as avea o intrebare legata de anii de munca grupa I si nivelul de importanta la pensie.
Tatal meu are 4 ani de munca in regim grupa I insa deocamdata e in pensie de boala. Cand s-a facut pensia, nu avuse actele de la firma respectiva pt a demonstra ca are acei 4 ani. Din ce legi am citit pe net am vazut ca doar peste 6 ani de grupa I se calculeaza la pensie. Au vreun sens validarea celor 4 ani de grupa I pt calculul final al pensiei ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: justus , utilizator 15:05, 5 Martie 2015
1. Deocamdata legea prevede un minimum de 6 ani lucrati in gr. I de munca pentru a se avea in vedere la reducerea varstei standard de pensionare si la suplimentarea stagiului de cotizare.

2. Ministerul Muncii lucreaza la modificarea legii pentru a se lua in calcul si perioadele mai mici de 6 ani.
As mai avea o intrebare tot legata de pensii.
O persoana pensionara de boala in grupa 2a cu 34 ani lucrati(sub limita completa de 35), poate beneficia de marire pensie dupa ce intra la limita de varsta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul vechime in munca in cazul cererii de pensionare partial anticipata rosu gheorghe rosu gheorghe Cineva are vechime efectiva in carnetul de munca 34 ani si 4 luni. Implineste 60 de ani in august anul acesta. Intrebare: -poate fi pensionat anticipat ... (vezi toată discuția)
Cand voi putea iesi la pensie? svarluga svarluga Buna ziua, As dori sa-mi spuneti cand voi iesi la pensie cu urmatorul stagiu de cotizare si eventual sa platesc diferenta stagiului de cotizare. Data ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta boban81 boban81 Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna cand pot iesi la pensie?Sunt nascut in 1953 luna 6 am o vechime de 10 ani la grupa 1,11 ani si 11 luni la grupa 2 si 8 ani la ... (vezi toată discuția)