avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit mostenire

Cum functioneaza impozitarea masei succesorale daca succesiunea nu s-a dezbatut ? Au trecut mai bine de doi ani de cand defuncta a decedat. Sotul supravetuitor este veteran de razboi, defuncta nu avea niciun bun propriu. Cum se calculeaza acest impozit?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:10, 5 Martie 2015
Nu vad ratiunea. Daca atunci cat a fost in viata nu s-a platit deloc impozit, a fortiori nu se poate plati daca aceasta a decedat.

Directia de taxe si impozite locale.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2015
Avocat Sebastian Murariu, Avocat
Vorbiti de lucruri diferite. una e impozitul pe mostenire care se datoreaza daca nu se dezbate succesiunea in timp de 2 ani de la deces si alta impozitul pe proprietate.
De care vreti sa discutam, de cel pe proprietate ? El se datoreaza de catre mostenitori raportat la cotele mostenite, daca a ramas ceva neplatit.
Problema e ca intr-adevar, omul fiind veteran era scutit de impozit, insa pt jumatate din imobil, cealalta fiind prezumata a fi a sotiei.

Nu am facut inca succesiunile la facultate de aceea sunt pe dinafara subiectului. Am solutia instantei in fata mea si cum spuneam reprezentantul celor de la taxe si impozite a motivat suma respectiva prin "sotia contestatorului a decedat iar acesta nu a facut dovada ca este unicul mostenitor al sotiei si din acest motiv s-a emis titlul executoriu pentru cota de 1/2 din imobile care fac parte din masa succesorala a defunctei." De aceea eu nu inteleg, cum sa fac contestatia. Omul e veteran de razboi si e scutit de plata impozitului insa decizia de impunere e venita atat pe numele lui cat si pe numele defunctei. Sunt un pic confuz ca nu am studiat materia.
Ma poate ajuta cineva sa inteleg ?
Inteleg ca omul a contestat deja si a pierdut, ai vrea sa ataci hotararea ?

sotia contestatorului a decedat iar acesta nu a facut dovada ca este unicul mostenitor al sotiei si din acest motiv s-a emis titlul executoriu pentru cota de 1/2 din imobile care fac parte din masa succesorala a defunctei.


Sotia datora impozit pe jumatate din casa, doar sotul e scutit si bunul nu era tot al lui. Acum ca a decedat, impozitul pe partea ei trebuie platit de cineva.
A venit de plata de la data decesului sau si pt o perioada din urma ?
Daca sotul ar fi singurul mostenitor al femeii, in virtutea faptului ca e veteran si nu datoreaza impozit, nu ar mai plati.
Au copii ?


Alte discuții în legătură

Decizie de impunere Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Concret. Ce s-a intamplat? S-a emis un titlu executoriu si o somatie de plata pentru impozit teren si cladire. In fapt, persoana pe numele careia s-a emis ... (vezi toată discuția)
Texe urmasi veteran de razboi Respect968 Respect968 Buna seara! vreau sa stiu si eu daca sunt scutit de impozitele de la primarie (casa, pamant) ca nepot al unui veteran de razboi care nu mai e in viata...bunica ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri si terenuri mahalean mahalean Buna seara , Mama a fost urmasa de veteran de razboi pina in anul 2010 cind a decedat . Pina acum nu am facut dezbatere succesorala . Directia finantelor ... (vezi toată discuția)