gi-jane2 a scris:
Inteleg ca omul a contestat deja si a pierdut, ai vrea sa ataci hotararea ?
sotia contestatorului a decedat iar acesta nu a facut dovada ca este unicul mostenitor al sotiei si din acest motiv s-a emis titlul executoriu pentru cota de 1/2 din imobile care fac parte din masa succesorala a defunctei.
Sotia datora impozit pe jumatate din casa, doar sotul e scutit si bunul nu era tot al lui. Acum ca a decedat, impozitul pe partea ei trebuie platit de cineva.
A venit de plata de la data decesului sau si pt o perioada din urma ?
Daca sotul ar fi singurul mostenitor al femeii, in virtutea faptului ca e veteran si nu datoreaza impozit, nu ar mai plati.
Au copii ?
Am facut contestatie si mi-a dat castig de cauza instanta, insa nu pe faptul ca e veteran de razboi, instanta s-a pronuntat pe o exceptie in sensul ca nu s-a trimis intai o decizie de impunere ca sa se vada suma si apoi sa se emita titlu executoriu si somatia. Eh acum, au inceput din nou demersurile si au emis de la taxe si impozite decizia de impunere urmand probabil peste ceva timp sa emita iar titlul executoriu si somatia.
Da, in fapt, exista 3 copii.
Deci ca sa clarificam ca am lungit deja subiectul foarte mult. Suma care a venit impozit, reprezinta deci impozitul pe 1/2 din imobile care apartinea defunctei. In decizie nu e nimic retroactiv, totul e calculat pe 2015. Sa inteleg ca ulterior daca voi face contestatie voi pierde pentru ca e un impozit legal ? Totusi, daca se poate, imi puteti da norma exacta care reglementeaza acesta situatie ? Mentionez ca defuncta a decedat aproximativ acum 2 ani.