avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Autorizare de construire
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Autorizare de construire

Buna ziua .

Am 300 mp teren intravilan cu 7.5 m deschidere. As dori sa ridic o casa. Ce sanse am sa obtin autorizatia de construire?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 19:44, 7 Martie 2015
nici o sansa! aveti nevoie de 12 metrii deschidere. puteti incerca totusi sa cereti un certificat de urbanism si acolo aveti explicitate toate conditiile!
Sunt considerate loturi construibile numai loturile care se încadrează în prevederile
a) front la stradă de minimum 8 m pentru clădiri înşiruite şi de minimum 12 m pentru clădiri izolate sau cuplate;
b) suprafaţa minimă a parcelei de 150 mp pentru clădiri înşiruite şi, respectiv, de minimum 200 mp pentru clădiri amplasate izolat sau cuplate;
c) adâncime mai mare sau cel puţin egală cu lăţimea parcelei.
Daca in certificatul solicitat de la urbanism va sunt impuse aceste conditii puteti sa incercati totusi sa mariti lotul prin cumpararea de la vecini a unei portiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata minima pe care poti construi? deschidere? Dumitruvalentin12345 Dumitruvalentin12345 Buna ziua, vreau sa achizitionez un teren cu o deschidere de 9m si 30m lungime si vroiam sa stiu daca pot costrui o casa p+m, vreau sa stiu daca exista vro ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie casa marius_tudora marius_tudora Buna ziua, Am si eu o dilema... tocmai ce am mostenit un teren in Ramnicu Valcea si sunt interesata sa stiu daca pot construi o casa pe acest teren. Are o ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie case jten jten Se poate obtine pe cale legala certificatul de urbanism pentru un teren cumparat in 2010, inainte de modificarea regulamentului general de urbanism care ... (vezi toată discuția)