avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silit
Discuție deschisă în Executare silită

executare silit

buna ziua
fiul meu a avut un proces care sa finalizat cu o condamnare de 4ani si 6 luni.
vinovati au fost 5 pers. daune morale s-a cerut 200mii lei ce ar trebui s-ai plateasca toti.pentru 2 victime..fiul a facut o pedeapsa de 2ani si1/2
.Dupa acest timp o victima a cerut daunele morale prescrise atunci adica 100mii lei.
in luna dec. mi-a .
venit instiintare de la executor ca treb. sa patesc suma dar de 2ori mai mare
Mai exact dupa ce s-a term. procesu una din pers.vinovate nu si-a recunoscut vina si a mai continuat singur un proces ..
Acum cind mi-a instiintarea de la executor mi-a venit de plata si pt.acel proces
Nelamurirea mea este urm.;
este corect sa platesc pt. procesul ce a fost a doua oara.?
este posibil sa .imi puna casa in vinzare?
este posibil sa-mi fie pusa proprire pe indemnizatia pe care o iau pt. cresterea copilului,,alocatia de stat,,pensia de urmas .?
mentionez ca am contestatie la executarea silita in luna dec.2014 iar pe 3 03 2015 am primit din nou instiintare ca i-mi vor fi blocate toate conturile bancare .
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:46, 4 Martie 2015
In contestatia la executare trebuia sa cereti si suspendarea executarii. Altfel, executorul continua sa execute.
Având în vedere faptul că au fost coinculpați, au fost obligați în solidar la repararea prejudiciului. asta înseamnă că victimele au posibilitatea să execute pentru întreaga sumă pe oricare dintre ei, sau pe părinții acestora dacă sunt minori iar părinții răspund pentru faptele lor.
Din ce spuneți se pare că nu prea aveți motive pentru contestarea executării, dacă fiul era minor la comiterea faptei și s-a atras răspunderea părinților pentru faptele minorului.

Vă pot executa silit imobilul, nu pot popri indemnizația pentru creșterea copilului și nici alocația de stat a copilului. Pensia de urmaș poate fi executată silit dacă este a debitorului, în limita legală de 1/3 dacă depășește salariul minim net pe economie, sau doar pe 1/3 din partea ce depășește jumătate din salariul minim net, dacă este mai mică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita daune morale, mod de impartire intre inculpati (interpretare sentinta) fanusteff fanusteff buna seara .am primit o instintare de executare silita cu o blocare pe conturile bancare.neavind conturi bancare imi poate fiexecutat silit casa avind 2 copii ... (vezi toată discuția)
Poate fi poprit contul titularului-minor (15 ani) pentru onorariul unui contract avocatial incheiat de tatal acestuia gabriyel gabriyel Ca parinte,am reprezentat copilul minor(15 ani) in instanta si in urma deciziei definitive a primit o suma ca despagubiri morale in contul bancar deschis pe ... (vezi toată discuția)
Cand voi primi daunele morale? pegas001 pegas001 In urma unui proces penal in care am fost victima si s-a terminat pe 2 aprilie 2012 instanta a hotarat sa primesc daune morale. In cat timp infractorul este ... (vezi toată discuția)