avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prelungire cc de la 2 la 3 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prelungire cc de la 2 la 3 ani

Buna ziua, prietena mea este in cc , fetita implineste 2 ani in 4 iunie, si vrea sa prelungeasca inca un an pentru ca fetita este cu probleme.
Cand ar trebui sa faca prelungirea daca are cc pe 1 an si 11 luni ? La implinirea a 2 ani sau 1 an si 11 luni ? Tatal fetitei nu poate sa isi ia o luna de cc
Cel mai recent răspuns: flaviamihaela , utilizator 16:08, 8 Martie 2015
1. - Daca obtine un certificat de handicap pentru copil atunci poate face cerere catre angajator pentru prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) entru prelungirea concediului crestere copil (CCC) pana la implinirea varstei copilului de 3 ani.
- Adica prelungirea se poate face si mai inainte, chiar si acum, daca obtine certificatul de handicap.

2. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca iel ntra sau nu cel putin o luna in CCC, se va reduce CCC al mamei cu o luna de zile (adica pana implineste copilul 2 ani si 11 luni).

Multumesc, deci ea trebuie sa obtina certificatul pana implineste i an si 11 luni , daca tatal nu intra in cic ? Suspendarea cic pt inca un an se face la un an si 11 luni sau 2 ani ?
Intreb pentru ca certificatul de handicap se elibereaza pe 12 luni nu pana la implinirea a 3 ani a copilului
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2015
flaviamihaela, utilizator
1. Daca obtineti certificatul de handicap inainte de a implimi copilul 1 an si 11 luni atunci luna rezervata tatalui va fi ultima luna din CCC pana la varsta copilului de 3 ani.

2. Certificatul de handicap s dat pentru 12 luni dar se poate prelungi pana implineste copilul 3 ani.

3. Imdeiat ce intrati in posesia certificatului de handicap faceti cerere de prelungire a suspendarii CIM.
multumesc foarte mult pentru raspuns
toate cele bune domnule tudorvaleriu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire suspendare ccc pana la 3 ani hogye lavinia hogye lavinia De la ce data se considera un an de suspendare CCC pana la trei ani ? In conditiile in care copilul implinea 2 ani in 22.07.2016 . Mama a depus cerere de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si concediu crestere copil cu handicap cristisy cristisy Buna seara Am si eu o problema si o nelamurire in acelasi timp. Am nascut un baietel si am optat pentru ccc pana la 1 an. Acum baietel are 10 luni si a fost ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu crestere copil de la 2 la 3 ani. ELENA_M10 ELENA_M10 Buna ziua, as vrea sa stiu in ce masura se poate prelungi concediu de maternitate de la 2 la 3 ani pentru urmatoarea situatie:fetita mea de 1 an si 8 luni a ... (vezi toată discuția)