avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... este corupere de minori daca eu am 24 de ani si ea 17 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

este corupere de minori daca eu am 24 de ani si ea 17 ani si 10 luni?

eu am 24de ani,ea 17 ani si 10luni!parintii ei nu accepta deloc relatia noastra,ba chiar ma ameninta ca ma da in judecata,pe ea o bate de fiecare data cand aude k ne-am intalnit!problema este ca ea a plecat de acasa(a4a oara),si am luat-o la mine,ea nu vrea sa se mai duca acasa sub nici o forma!avem ganduri serioase,adica in sept2009vrem sa ne cununam,ea devine majora p 17aug2009!pot ai ei sa o ia de la mine,dak ea nu mai vrea sa plece?cu politia sau nu!parintii ei au relatii la politie si la primarie,taicasu e consilier,si are influenta acolo!!!am foarte multe de zis dar sa o luam usor...deocamdata va rog sa imi raspundeti la intrebarile:pot sa o ia de la mine daca ea nu vrea si eu si parintii mei suntem de acord sa ramana la noi?poate sa ma bage la corupere de minori pentru asta?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 09:52, 18 August 2009
Va iubiti ?
Acum pe un ton mai aproape de lege, desi daca esti atent prinzi si sensul intrebarii mele :) Nu poti fi acuzat de lipsire de libertate daca iubita sta cu tine de bunavoie. Nu poti acuzat corupere sexuala decat daca se dovedeste ca savarsesti asupra ei acte cu caracter obscen. Nu poti fi acuzat de acte sexuale cu un minor decat daca se dovedeste ca au fost determinate de oferirea/darea de bani sau alte beneficii in favoarea fetei. Nu poti fi acuzat de acte sexuale cu un minor sub 15 ani, deoarece ea are mai mult de 17 ani. Poti fi acuzat de seductie daca se dovedeste ai determinat-o/convins-o sa aiba raporturi sexuale cu tine ca urmare a unei promisiuni de casatorie. Daca va iubiti si va impacati, se iarta seductia. Ai cumva calitatea de tutore sau curator ori de supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator al fetei ?
Daca parintii vin si vor sa o ia acasa , nu prea aveti cum sa va opuneti.
Insa daca parinti o bat, fata are posibilitatea sa-si scoat certificat medico-legal si sa depuna plangere penala pentru savarsirea infractiunilor de loviri si alte violente, prevazuta de art 180 cod penal si rele tratamente aplicate minorului, prevazuta de art 306 cod penal.
El nu se poate opune dar fata se poate opune.
Daca nu vrea sa mearga nu o poate forta.
Politia nu se baga.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

El nu se poate opune dar fata se poate opune.
Daca nu vrea sa mearga nu o poate forta.
Politia nu se baga.



Buna ziua...am dat intamplator de subiectul acesta, cautand o solutie la un caz cat se poate de asemanator...numai ca in cazul meu minora implineste 18 ani in 13 mai 2010...si inca nu am luat-o la mine dar ne-am gandit serios la chestia asta...si ea vrea, si eu vreau, si mama mea cu care stau este de acord...

am citat pentru a pune urmatoarea intrebare: Este adevarat ce spuneti? daca se opune fata...nu pot sa o forteze?

Eu am inteles ca nu am voie sa ma opun...in speranta ca imi veti raspunde...va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Mă pot căsători la 17 ani? Anamaria1924 Anamaria1924 In vara pe 24 august [u]2018 fac 18 ani ma pot casatori cu iubitul meu? Mentionez el are 27 si pana acum nu am avut niciodata relatii sexuale.. din motive ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori victorrr victorrr Am o relatie stabila cu un baiat de 16 ani, de vreo 7 luni, (eu fiind tot baiat,20 de ani), ne intelegem foarte bine si toate au fost la locul lor pana au ... (vezi toată discuția)
In ce conditii e posibila casatoria minorului? daciana-ioana daciana-ioana Am si eu o intrebare si va rog sa-mi raspundeti la ea.....Am varsta de 16 ani si jumatate,mama mea este decedata,tatal plecat in strainatate si ma aflu in ... (vezi toată discuția)