avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Mă pot căsători la 17 ani?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Mă pot căsători la 17 ani?

In vara pe 24 august 2018 fac 18 ani ma pot casatori cu iubitul meu?
Mentionez el are 27 si pana acum nu am avut niciodata relatii sexuale.. din motive delicate am decis să părăsesc domiciliul părinților și să mă mut la el.. este posibilă căsătoria având în vedere că mai sunt câteva luni până devin majora?
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
Anamaria1924, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 22:40, 2 Aprilie 2018
Nu te poti casatori pana la varsta majoratului fara acordul parintilor.
Dupa implinirea varstei de 18 ani, considerand casatoria drept o optiune la aceasta varsta, o poti face doar prin proprie vointa. Totusi, nu e cam devreme?
La ce sa te grabesti la maritis cand libertatea e atat de frumoasa? Fara acordul parintilor nu te poti casatori. Iubitul sa zica merci ca parintii tai nu l-au dat la politie pentru corupere de minori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prietena mea în vârstă de 16 ani, vrea sa plece de acasă.... Izi_27 Izi_27 Prietena mea în vârstă de 16 ani, vrea sa plece de acasă (nu se mai înțelege cu părinți ei) și să se mute împreună cu iubitul ei care este major. ... (vezi toată discuția)
Este corupere de minori daca eu am 24 de ani si ea 17 ani si 10 luni? el_koko_08 el_koko_08 eu am 24de ani,ea 17 ani si 10luni!parintii ei nu accepta deloc relatia noastra,ba chiar ma ameninta ca ma da in judecata,pe ea o bate de fiecare data cand ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor magic_glassbest magic_glassbest Buna ziua! Am varsta de 20 de ani si am o iubita de 15 ani si 2 luni. Acum 3 zile am avut si raport sexual consimtit de catre ea. parintii ei ma ameninta cu ... (vezi toată discuția)