avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... este corupere de minori daca eu am 24 de ani si ea 17 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

este corupere de minori daca eu am 24 de ani si ea 17 ani si 10 luni?

eu am 24de ani,ea 17 ani si 10luni!parintii ei nu accepta deloc relatia noastra,ba chiar ma ameninta ca ma da in judecata,pe ea o bate de fiecare data cand aude k ne-am intalnit!problema este ca ea a plecat de acasa(a4a oara),si am luat-o la mine,ea nu vrea sa se mai duca acasa sub nici o forma!avem ganduri serioase,adica in sept2009vrem sa ne cununam,ea devine majora p 17aug2009!pot ai ei sa o ia de la mine,dak ea nu mai vrea sa plece?cu politia sau nu!parintii ei au relatii la politie si la primarie,taicasu e consilier,si are influenta acolo!!!am foarte multe de zis dar sa o luam usor...deocamdata va rog sa imi raspundeti la intrebarile:pot sa o ia de la mine daca ea nu vrea si eu si parintii mei suntem de acord sa ramana la noi?poate sa ma bage la corupere de minori pentru asta?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 09:52, 18 August 2009
trope_doi a scris:

Mama lui e de acord; dar mamei lui nu-i pasa chiar deloc de mama altui copil?

Pe de alta parte, “am luat-o la mine” poate fi interpretat ca fiind vorba de constrangere.
Modul in care cei doi se refera la cele doua minore ametite de hormoni si care nu-si mai vad de studii ofera un raspuns clar la scurta intrebare a lui GabrielS.




Nu cred ca "mama" ar face-o pe fata ei "c****" (iertati-mi limbajul) sau ar permite vecinilor cu care barfeste toata ziua sa o faca "c****" pe fiica ei...dar nu as dori sa intru in alte detalii...


Oare nu hormonii ne "combina" pe toti? exista vreo lege "nescrisa" care spune ca la ziua majoratului se duc hormonii care te ametesc si revii cu picioarele pe pamant?

Si partea cu "nu-si mai vad de studii" chiar se exclude in cazul meu - iubita mea luand premiul I in toti anii de scoala pana in prezent....si sunt sigur ca va continua...


va multumesc pentru raspunsuri
Ultima modificare: Luni, 17 August 2009
Filip_Vlad, utilizator
:offtopic:
Va rog sa pastrati un minim de decenta in ceea ceea ce priveste limbajul dumneavoastra.Contine o nota ofensatoare la adresa colegilor care s-au implicat sa va ajute.Vi s-au explicat , in diverse modalitati, efectele juridice , cat si psihologice ale situatiei prezentate, insa intr-un mod decent, respectuos.
Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Luni, 17 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
imi cer scuze...
Adevarat ca fetele care au minim 16 ani se pot casatori, dar pana la varsta majoratului au nevoie de acordul parintilor pentru casatorie - ori in aceste doua cazuri tocmai acest acord lipseste:)

Cat priveste aspectul afectiv si psihologic, se destrama si casnicii intemeiate de oameni maturi, de 35-40 de ani, nu doar
cele incepute la 18-25 de ani. Poate aveti norocul sa cresteti impreuna, si sa va potriviti si ca adulti, dar la fel de posibil este sa va schimbati cu timpul devenind persoane incompatibile. Daca tot ati lansat o intrebare, sfatul meu este sa asteptati pana la majorat pentru decizii gen locuitul impreuna sau casatoritul - chiar daca juridic este putin probabil ca in conditiile expuse sa intampinati probleme, este mai bine sa treceti macar acest test al timpului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mă pot căsători la 17 ani? Anamaria1924 Anamaria1924 In vara pe 24 august [u]2018 fac 18 ani ma pot casatori cu iubitul meu? Mentionez el are 27 si pana acum nu am avut niciodata relatii sexuale.. din motive ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori victorrr victorrr Am o relatie stabila cu un baiat de 16 ani, de vreo 7 luni, (eu fiind tot baiat,20 de ani), ne intelegem foarte bine si toate au fost la locul lor pana au ... (vezi toată discuția)
In ce conditii e posibila casatoria minorului? daciana-ioana daciana-ioana Am si eu o intrebare si va rog sa-mi raspundeti la ea.....Am varsta de 16 ani si jumatate,mama mea este decedata,tatal plecat in strainatate si ma aflu in ... (vezi toată discuția)