avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amplasare gard abuziv pe proprietatea mea de catre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amplasare gard abuziv pe proprietatea mea de catre vecin

Buna ziua.
o sa incerc sa fiu cat mai explicit in legatura cu problema mea:
cand am construit casa,am facut cadastrul,suprafata masurata gasita a fost de 837 mp,intravilan,sa specific.pe titlul de proprietate am suprafata de 850 mp.deci diferenta de 13 mp.
acesti 13 mp sunt stapaniti de vecinul meu,a intrat 0.4 m inspre mine pe o lungime de aprox 40 m,pana in spatele curtii .
ce pot face sa imi recuperez terenul?sau care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez?
specific ca am scos si harta de la primarie si acolo scrie ca am tot 850 mp.
Va multumesc.
Cosmin Curuci
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:21, 5 Martie 2015
Plangere penala pentru tulburare de posesie si plangere la primarie pentru constructii fara autorizatie.
Sau va puteti lua dreptatea in maini si darama gardul, dar s-ar putea sa iasa cu scandal. Ati discutat omeneste cu vecinul?
Povestea sta in felul urmator:
vecinul si-a luat angajamentul de a reconstrui el gardul,pe cheltuiala lui,asta intamplandu-se cand aveam eu vreo 8-10 anisori.atunci a intrat din spatele casei mele,de fapt a bunicii,gen casa cu prispa de la tara,a intrat pe terenul meu vreo 0.4 m sustinand ca nu stiu cine i-a dat lui o mostenire.adica prosteala pe fata.fara acte,daca era asa trebuia sa vina cineva de la primarie,sa nu mai fie nici pe titlul meu de proprietate 850 mp ci 837 mp atat cat s-a gasit in urma efectuarii masuratorilor cadastrale.
care sunt pasii,detaliat pentru a imi face dreptate?
cei de la primarie au spus ca nu este de competenta lor sa vina sa rezolve ''misterul''.
Doar printr-o acțiune în revendicare și grănițuire veți putea rezolva situația(desigur și amiabil însă nu cred). Se va proceda la compararea actelor de proprietate , care este cel mai bine caracterizat.
Nu vă sfătuiesc să dărâmați gardul vecinului- infracțiunea de distrugere. Nimeni nu-și poate face dreptate singur. Dacă susține că are o moștenire, trebuie probată afirmația.Nu în ultimul rând, aveți făcut cadastrul și prin urmare intabularea în CF. a propr. d-voastră?
Plângerea penală nu este o rezolvare iar la primărie nu aveți de ce să vă plângeți -construcția este a d-voastră și nu a vecinului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii inscriere teren in cartea funciara ADR_C ADR_C Buna seara.As avea nevoie de niste lamuriri daca se poate. In anul 2010 vecinul din spatele casei mele si-a facut o lucrare de cadastru. Dupa masuratoare ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie si distrugere ralucutzan ralucutzan buna ziua!am si eu niste nelamuriri!ieri dupa amiaza vecinul meu scump a asteptat sa plece toata lumea de acasa si apoi ne a daramat gardul din gradina si si ... (vezi toată discuția)
Divergente proprietate teren Anayllyl Anayllyl Hristos a înviat! Părinții mei au cumpărat în urmă cu 43 de ani o casă cu o curte și o grădină mare. După Revoluție au primit titlu de ... (vezi toată discuția)