avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Divergente proprietate teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Divergente proprietate teren

Hristos a înviat!
Părinții mei au cumpărat în urmă cu 43 de ani o casă cu o curte și o grădină mare. După Revoluție au primit titlu de proprietate pe suprafața respectivă. În urmă cu 10 ani eu și fratele meu am plătit pentru realizarea cadastrului cu scopul de a se face apoi o departajare în 3 proprietați pentru mine, pentru fratele și pentru părinții mei . S-a realizat cadastrul dar datorită unor neînțelegeri nu s-a mai facut și separarea așa că este cadastrul doar pe numele părinților pentru întreaga suprafață.
Vecinii din spate au venit cu fel și fel de pretenții, spunând că la poarta au o lățime mai mare decât înspre grădină și au stricat în toamnă gardul nostru din plasă care era la grădină și de la curtea animalelor, strigând că va dărâma tot pentru că el vrea să vândă teren celor ce construiesc case. Menționez că vecinul a avut un accident vascular cerebral în urmă cu vreo 4-5 ani, a rămas cu sechele (dificultăți de vorbire și violență). Mama nu a fost de acord atunci să chemăm poliția. În iarnă a chemat pe cineva de la județ ca să le realizeze cadastrul și atunci i-am arătat acelei persoane foaia cu cadastrul părinților. Până atunci vecinii au știut doar că avem titlul de proprietate. De atunci o tot înjură pe mama pe unde o vede. Împreună cu părinții (care sunt foarte bolnavi, tatăl abia reușește câteodată să iasă puțin) am hotărât să mergem la primărie ca să vină o persoană specializată în domeniu pentru a ne pune „țărușii de cadastru” (nu știu cum se numesc oficial) pentru a putea să facem și noi gardul. Menționez că vecinul a arat până la marginea anexelor și a casei. Tocmai când planificam să mergem la primărie am constatat că vecinul a chemat el de la județ persoană specializată în cadastru și a pus țărușii exact cum fusese gardul înainte. De atunci tot măsoară și măsoară și înjură cât cuprinde. În săptămâna dinaintea Paștilor a scos țărușii din spatele casei și de la o parte din grădină. A mai rămas ultimul din fundul grădinii și a intrat cu motocultorul până la vreo 30 de cm de casă deși așa cum era cadastrul limita dintre proprietăți era la mai mult de 150 cm. Vă rog să mă sfătuiți ce pot face în această situație. Mie și părinților nu ne place să ne certăm cu vecinii dar nici așa nu se poate. Am auzit la diferite persoane că a strica delimitarea cadastrală făcută prin acesti tăruși se pedepsește, unii zic și cu pușcărie. Nu vreau să li se întâmple ceva rău vecinilor dar nici nu vreau ca eu sau părinții mei să plătim în fața legii ceva de care nu suntem vinovați și îmi doresc să putem trăi în pace. Îmi cer scuze pentru lungimea mesajului dar am vrut să prezint situația cât mai clar. Mulțumesc pentru înțelegere și ajutor.
Cel mai recent răspuns: Anayllyl , utilizator 21:48, 4 Mai 2019
Buna seara,
Aveti doi pasi de urmat:
1. o actiune in granituire, in civil, si care va stabili exact care sunt limitele proprietatii dumneavoastra pe care va trebui sa le marcati 9sa bateti tarusi) cu ajutorul unui executor judecatoresc.
2. Daca continua sa va violeze proprietatea va trebui sa formulati o plangere penala la parchetul de pe langa judecatoria pe raza careia se afla imobilul solicitand sa se constate o violare de domiciliu, art. 224 C.P.
Mulțumesc pentru răspuns. Să înțeleg că nu este util să mă adresez inginerului din primărie responsabil cu lucrari cadastrale, care ar putea face operația cu țărușii? Acesta a fost sfatul pe care l-a primit mama mea de la viceprimarul din comună. Sau doar executorul judecătoresc poate face această marcare? Faptul că vecinul nu a respectat granituirea care s-a realizat la cererea sa nu are nicio urmare negativă pentru acesta? Vă rog să-mi iertați ignoranța dar nu am prea multă experiență în domeniul acesta. Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

granituire- masuratori cadastrale sudurluk55 sudurluk55 GRANITUIRE/masuratori cadastrale,lipsa teren = In iunie 2014 schimbare /innoire GARDUL, pe hotarul din - nord/15,66 cm,prin masuratori am constatat ... (vezi toată discuția)
Conditii inscriere teren in cartea funciara ADR_C ADR_C Buna seara.As avea nevoie de niste lamuriri daca se poate. In anul 2010 vecinul din spatele casei mele si-a facut o lucrare de cadastru. Dupa masuratoare ... (vezi toată discuția)
Delimitare propietate bogdan ola bogdan ola Cine ma poate ajuta? Detin un teren intravilan cadastrat si intabulat conform cu realitatea din teren, optinut printr-un contract de vanzare cumparare. ... (vezi toată discuția)