avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum renunt la 50% din firma mostenita.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum renunt la 50% din firma mostenita.

Buna seara. Am mostenit o firma cu fratele. Nu are nici o activitate, nu am facut schimbarea in actul constitutiv. Am vrut sa o inchid, fratele a fost de acord dar pe parcurs din cauza relatiilor tensionate nu mai vrea sa se prezinte pentru nimic. Ce pot face in cazul de fata sa termin cu aceasta firma sau exista vreo posibilitate sa fac ceva cu partea mea sa termin si la ce costuri sa ma astept. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 09:20, 5 Martie 2015
sa preia fratele in totalitate!!!??? dar trebuie avut in vedere ca legea a fost modificata si cedarea partilor sociale se poate face doar dupa ce se face o inspectie fiscala.
Aveti grija ca sunt o serie de declaratii ce trebuiesc depuse si care prin nedepunere pot atrage amenzi mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire firma (srl, asociat unic decedat) + transfer/schimbare asociat unic unei terte persoane stefan_rogin stefan_rogin Bunaziua, Tatal meu a fost asociatul unic unui SRL, suspendat, la care sunt administrator. Noi(mama+sora+subsemnatul) vrem sa transferam firma unei terte ... (vezi toată discuția)
Succesiune tanar necasatorit ecaliopi ecaliopi Cine sunt mostenitorii unui tanar, necasatorit? Sunt in viata parintii si mai are un frate, major. Autorul detinea o societate. Care este procedura de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cesionez partile sociale ale unui srl luca1182 luca1182 Vreau sa cesionez cu titlu gratuit partile sociale ale unei societati comerciale unde sunt administrator unic , catre fratele meu. Firma are activitate, ... (vezi toată discuția)