avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Formular S1
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Formular S1

Sunt pensionara si doresc sa-mi stabilesc reședința in Franța .
As dori sa stiu ce acte trebuie prezentate la Casa de asigurări de sănătate din România pentru obținerea formularului S1, credeam ca decizia de pensionare si dovada de domiciliu in Franța sint suficiente, dar la CAS mi-au cerut sa le aduc din Franța si formularul E104 . Nu am lucrat niciodată si nici nu sint lucrător in Franța.

Va multumesc pentru răspuns
Cel mai recent răspuns: Gratimi , utilizator 14:17, 5 Martie 2015
Conform reglementarilor europene , beneficiar formularului S1 trebuie sa depuna la sediul Casa de Asigurari de Sanatate, o serie de documente, cum ar fi : copie de pe cartea de identitate sau de pe certificatul de nastere; dovada resedintei in statul membru UE.

Pensionarii care nu au alte venituri si care dobandesc resedinta intr-un stat membru al UE/SEE sau Elvetia au dreptul la formularul S1, eliberat de Casa de Asigurari de Sanatate, care confera drept la asistenta medicala in statul respectiv.

Formularul E104 - Atestat privind totalizarea perioadelor de asigurare, de munca sau de resedinta, este util pentru cei care vor sa se integreze in sistemul asigurarilor sociale intr-o tara din Uniunea Europeana. Documentul permite obtinerea de drepturi in ceea ce priveste tratamentele, drepturile ce revin in cazul aducerii pe lume a unui copil sau in caz de deces atunci cand un lucrator incepe o activitate intr-un stat si nu indeplineste conditiile de deschidere de drepturi in acel stat pentru a putea pretinde aceste prestatii.

Cred ca cei de la C.A.S va solicita dovada că nu sunteti asigurată potrivit legislaţiei statului de reşedinţă.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am si eu o intrebare cum pot obtine si eu formularul ... Elena Vlad Elena Vlad Buna seara, am si eu o intrebare Cum pot obtine si eu formularul S1, nu am venituri si urmeaza sa ma stabilesc in Franta si imi este necesar si ce ... (vezi toată discuția)
Formularul s1 nataliavlaicu09 nataliavlaicu09 Problema este in felul urmator: sotul meu munceste in Franta cu acte la zi, iar de curand am venit si eu cu fetita mea in varsta de 2 ani (si o luna). am fost ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa obtin formularul s1 pentru asigurari medicale in europa carlacota1 carlacota1 bunaziua, locuiesc in italia si parintii mei au venit si ei aici cu noi . am parcurs procedura perntru noua rezidenta in italia ( vor locui cu noi ) .in ... (vezi toată discuția)